Zebra de la Gradina Zoologica din Timisoara a murit dupa ce s-a aruncat intr-un helesteu

Dată publicare: 13-10-2013 08:25
Dată actualizare: 16-10-2013 06:56


Zebra care vineri a fost prezentata oficial ca fiind noul locatar al Gradinii Zoologice din Timisoara a murit dupa ce a evadat a doua oara din tarc si s-a aruncat intr-un helesteu.

Potrivit unui comunicat de presa transmis sambata seara de Primaria Timisoara, seful Directiei de Mediu, Adrian Bere, a fost ranit, vineri, incercand sa salveze zebra de la Gradina Zoologica, dupa ce aceasta a evadat a doua oara si s-a aruncat intr-un helesteu.

"In cursul zilei de vineri, manzul a fost prezentat jurnalistilor, fiind eliberat din spatiul inchis in care a fost adapostit atunci cand a ajuns la Timisoara. Animalul a avut un comportament agresiv pentru mai mult timp, alergand confuz in tarcul amenajat din care a reusit sa se si elibereze.

Angajatii Gradinii Zoologice nu au reusit sa il tranchilizeze, iar dupa ce animalul speriat a lovit mai multe garduri de protectie, a revenit in tarc. Dupa cateva ore, timp in care animalul a fost foarte nelinistit, a evadat din nou din habitat, sarind in helesteu", se arata in documentul citat.

zebra, zoo timisoara

Directorul Directiei de Mediu din Primaria Timisoara, Adrian Bere, si medicul veterinar al Gradinii Zoologice, Mihai Afrenie, au sarit in apa pentru a salva animalul, dar nu au reusit.

"In urma acestei interventii asupra animalului violent, directorul Adrian Bere a fost ranit si transportat la spital pentru investigatii. in cursul serii de vineri, a fost externat, dar este in continuare sub observatie medicala. Municipalitatea este deja in legatura cu reprezentanti ai unor gradini zoologice pentru a aduce la Timisoara un alt exemplar", mai spun reprezentantii Primariei Timisoara.

Zebra, care avea varsta de un an, a fost donata Gradinii Zoologice din Timisoara de catre Gradina Zoologica din Liberec, Cehia.

zebra, zoo timisoara

VIDEO PROTVPLUS.RO