Un galez sustine ca a gasit reteta originala a Jack Daniel's, cel mai bine vandut whiskey din lume

Dată publicare: 16-06-2012 16:07
Dată actualizare: 31-10-2012 02:33


Jack Daniel's

Mark Evans, un om de afaceri din Marea Britanie, a povestit ca a descoperit reteta orginala a whiskey-ului Jack Daniel's intr-o carte veche de remedii pe baza de plante, in timp ce cauta informatii despre istoria familiei sale.

Barbatul a declarat pentru Mirror Online ca reteta a fost scrisa in anul 1853 de catre stra-strabunica lui, vanzatoare de plante medicinale in orasul Llanelli, Tara Galilor, pe care o chema Daniels.

Cumnatul femeii a plecat din oras in acelasi an, pentru a se muta in Lynchburg, Tennessee, locul unde trei ani mai tarziu avea sa se deschida distileria "Jack Daniel's".

3 motive sa renunti la alcool, tigari si medicamente in timpul sarcinii

"Sunt foarte sigur ca am descoperit reteta originala. Stra-strabunica mea a fost cea care a scris-o, in 1853, iar bautura Jack Daniel's a aparut de abia in 1866, ceea ce inseamna ca o precede. De asemenea, pe cumnatul ei, care a plecat in Lynchburg, il chema John 'Jack the Lad' Daniel's", a povestit Mark Evans.

Istoria Jack Daniel's este un mister, deoarece primele documente oficiale referitoare la celebra bautura au fost distruse intr-un incendiu.

Un purtator de cuvant al companiei a declarat ca este stiut faptul ca fondatorul Jack Daniel's era din Tara Galilor si ca si-ar dori sa poata vedea reteta si cartea respectiva.

Sursa foto: The Sun

Sursa: Mirror


VIDEO PROTVPLUS.RO