Care este, de fapt, starea de sănătate a lui Florin Piersic. Precizările directorului medical de la Institutul Inimii

florin piersic
Facebook/strainiinnoapte

Actorul Florin Piersic, care a fost supus unei intervenții la nivelul inimii duminică, la Institutul Inimii din Cluj-Napoca, a fost transferat, marți seară, la Institutul Matei Balș din București.

Adrian Molnar, directorul medical de la Institutul Inimii din Cluj-Napoca, a declarat pentru Știrile PRO TV că starea actorului este una bună și că nu a fost transferat la București în regim de urgență, ci pentru că familia a solicitat ca infecția de la genunchi să fie tratată de același medic care s-a ocupat de problemă în trecut.

„A fost transferat la București prin înțelegere cu cei de la Spitalul Matei Balș și cu medicul ortoped care l-a operat prima dată și care urmează să îi vadă genunchiul și să îi continue tratamentul acolo. Ceea ce am făcut noi aici a fost foarte bine. El se simte mult mai bine decât atunci când a venit, nu este transferat la București pentru că au apărut complicații, nici vorbă. Este transferat la București pentru că așa a dorit familia ca din punct de vedere ortopedic să fie tratat tot de medicul care l-a operat și prima dată, așa este și corect și așa au dorit ei și așa a dorit și medicul care a făcut prima intervenție chirurgicală. Tratamentul ortopedic pe noi la Institutul Inimii ne depășește, noi nu ne ocupăm de așa ceva, deci din punctul nostru de vedere, ceea ce era necesar la nivelul cordului am făcut, a ieșit foarte bine, se simte foarte bine, adică mult mai bine decât era înainte, dar problema nu este rezolvată complet. Trebuie rezolvată problema de la nivelul genunchiului unde are o proteză care i-a fost montată acum 5 ani și care s-a infectat prima dată, acolo a fost infecția, prima dată localizată și de acolo s-a dus la inimă. Deci acum trebuie rezolvată problema la genunchi”, a declarat directorul medical.

Potrivit acestuia, Florin Piersic nu mai are nevoie de un stimulator cardiac, starea lui fiind una stabilă în prezent.

„Deci dacă dacă ar fi avut nevoie de un stimulator în continuare, atunci i s-ar fi pus unul temporar. Dar frecvența lui cardiacă este bună. El nu a fost niciodată dependent total de stimulator. Acest stimulator s-a pus în urmă cu 10 ani, să aibă un fel de back-up, deci să suplinească bătăile inimii în momentul în care frecvența scădea foarte mult, ceea ce i s-a întâmplat periodic. Atunci când i s-a montat acest simulator a avut o perioadă în care frecvența lui a scăzut destul de des, destul de frecvent în timpul unei zile, undeva la sub 40 de bătăi pe minut și i s-a montat acest stimulator, dar el a funcționat doar în 10% din timp, deci practic foarte puțin a intrat în funcțiune acest stimulator. El se stabil, este foarte bine, adică general este mult mai bine. De exemplu, astăzi dimineață l-am văzut mult mai bine decât în urmă cu 4-5 zile, să zicem. Deci evoluția este lent favorabilă, dar are nevoie de tratament în continuare”.

Citește și
marcel ciolacu gloria buzau
Marcel Ciolacu, în culmea fericirii după ce Gloria Buzău a promovat în Superligă. Cum s-a pozat premierul pe stadion FOTO
Cum a așteptat Ucraina asaltul rușilor în Harkov. Dezvăluirile unor soldați ucraineni despre scenele haotice de pe front

Actorul a ajuns marți seară în București, fiind transportat cu un avion SMURD ce participa la un exercițiu NATO în Ungaria.

Articol recomandat de sport.ro
Un europarlamentar intră în acționariatul lui CFR Cluj: ”Nu poți să refuzi o astfel de ofertă!”
Un europarlamentar intră în acționariatul lui CFR Cluj: ”Nu poți să refuzi o astfel de ofertă!”
Citește și...
Klaus Iohannis a discutat cu Joe Biden despre candidatura sa la NATO: Am decis să continuăm dialogul
Klaus Iohannis a discutat cu Joe Biden despre candidatura sa la NATO: Am decis să continuăm dialogul

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că a abordat, în cadrul întrevederii avute la Casa Albă cu preşedintele Joe Biden, şi subiectul candidaturii sale la şefia Alianţei Nord-Atlantice.

Marcel Ciolacu, în culmea fericirii după ce Gloria Buzău a promovat în Superligă. Cum s-a pozat premierul pe stadion FOTO
Marcel Ciolacu, în culmea fericirii după ce Gloria Buzău a promovat în Superligă. Cum s-a pozat premierul pe stadion FOTO

Premierul Marcel Ciolacu a transmis, marţi seară, după ce echipa Gloria Buzău a învins Unirea Slobozia, asigurându-şi astfel promovarea, că a fost un sezon greu, ”dar care s-a încheiat en fanfare”.

 

Recomandări
Curaj fără limite. Locuitorii din Harkov sfidează tăvălugul rusesc și îi spun lui Putin:
Curaj fără limite. Locuitorii din Harkov sfidează tăvălugul rusesc și îi spun lui Putin: "Nu există panică! Nimeni nu fuge"

La 50 de kilometri spre nord, forțele ruse invadează din nou. Dar în Harkov, al doilea oraș ca mărime din Ucraina, viața continuă sub amenințarea atacurilor rusești, informează CNN. Nimeni nu se teme trupele lui Putin. 

Transformarea industrială a României: Depozitele aproape de București, noul hub european
Transformarea industrială a României: Depozitele aproape de București, noul hub european

Într-una dintre halele închiriate de o companie austriacă, lângă București, milioane de pachete cu haine și încălțăminte sunt depozitate, urmând ca, atunci când sunt comandate de clienții români, dar și străini, să plece direct spre ei.

 

Lupta pentru putere în SUA se duce cu vorbe grele. Trump și Biden s-au numit
Lupta pentru putere în SUA se duce cu vorbe grele. Trump și Biden s-au numit "prost" sau "ratat" într-un duel la distanță

Donald Trump l-a calificat din nou pe Joe Biden drept un "escroc", sâmbătă, în Texas, în faţa unor susţinători a armelor.