Studiu: Persoanele care adorm cu televizorul deschis sunt predispuse depresiei


Ultimul update: Vineri 06 Septembrie 2013 07:07
Data publicarii: Marti 03 Septembrie 2013 11:35
Categorie: Bizar
Televizor

Sa adormi cu televizorul deschis este mai grav decat ai fi crezut. Cercetatorii sustin ca acest obicei te poate face sa cazi in depresie, din cauza faptului ca lumina de la televizor sau calculator afecteaza starea oamenilor, scrie Daily Mail.

Suntem facuti sa dormim in intuneric. Cand soarele rasare, receptorii de lumina din spatele retinei ne anunta ca este timpul sa ne trezim, inhiband eliminarea melatoninei, hormonul care ne face sa fim somnorosi”, a subliniat un cercetator.

Ipostaza in care Andra a impresionat pe toata lumea. Cum a fost surprinsa vedeta la preselectiile "Romanii au talent" - FOTO

Orice sursa de lumina din dormitor intrerupe acest hormon si ii face pe oameni sa simta ca nu au dormit suficient, ceea ce duce la degradarea starii lor peste zi.

Mai mult, oboseala afecteaza cortexul prefontal al creierului, responsabil de gandirea rationala, si ne determina sa folosim partea emotionala a creierului.

Fiind mult mai emotionali, suntem predispusi la furie, agresivitate si tristete.

In plus, un studiu din Ohio a dovedit ca hamsterii expusi noaptea la surse de lumina au aratat semne evidente de depresie.
 

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO