Copiii care dorm bine obtin note mai mari. Legatura dintre o noapte linistita si succesul academic

Ultima actualizare: 21-09-2013 07:13
Copii

Un nou studiu al cercetatorilor brazilieni indica ca acei copii care dorm bine in timpul noptii obtin note mai bune decat cei care au probleme cu somnul.

Cercetatorii au studiat un grup de copii, cu varste intre 7 si 10 ani, care invata la scolile de stat din orasul Sao Paulo.

Oamenii de stiinta au descoperit ca elevii care au probleme cu somnul sau sufera de probleme respiratorii tind sa obtina note mai mici, in comparatie cu elevii care nu sufera de astfel de probleme, potrivit Reuters.

13% dintre copiii care nu reuseau sa doarma bine noaptea nu aveau note de trecere la limba materna, pe cand proportia la copiii fara probleme de somn era de doar 9%.

Copiii cu tulburari de somn aveau, in medie, o nota de 6,6 la limba materna, in timp ce restul aveau 7,1.

Elevi

De asemenea, 25% dintre copiii cu probleme nu aveau note de trecere la matematica, procentul fiind de doar 8% in cazul celor fara probleme.

La matematica, copiii cu tulburari de somn aveau, in medie, o nota de 6,3, in comparatie cu o medie de 7,1 la restul elevilor.

Anxietatea si lipsa unui somn adecvat pot duce la obezitate

Expertii sunt de parere ca circa un sfert dintre copiii din Statele Unite sufera de tulburari de somn la un moment dat, in timpul copilariei.

Elevi

Anxietatea si culcarea la ore tarzii pot contribui la aceasta problema.

"Exista tot mai multe informatii, in special in raport cu adultii, care arata ca este nevoie de o noapte buna de odihna pentru procesarea si asimilarea de noi cunostinte", a spus un cercetator.

Tulburarile de somn la copii au fost asociate cu obezitatea, care, pe termen lung, creste riscul aparitiei diabetului si a bolilor cardiace.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO