Salvamar concediat dupa ce a salvat viata unui om. Motivul depaseste orice imaginatie

Ultima actualizare: 06-11-2012 06:28
Thomas Lopez

Un salvamar care a salvat de la moarte un barbat a fost concediat. Alti doi colegi de-ai tanarului si-au dat demisia in semn de protest.

Thomas Lopez, in varsta de 21 de ani, a fost concediat pentru ca a salvat viata unui barbat care se ineca intr-o zona de care acesta nu era oficial responsabil.

Tanarul statea la postul sau de pe plaja Hallandale, din Florida, luni dupa-amiaza, atunci cand un barbat s-a apropiat si i-a cerut disperat ajutorul.

S-a uitat spre sud si a vazut un om care se chinuia sa-si salveze viata din valuri. Acesta intrase in apa intr-o zona care nu era supravegheata de salvamari. Pe plaja se aflau semne de avertizare ca inotatorii se pot aventura in apa in acea zona numai pe riscul lor.

A fugit spre barbat, insa acesta fusese scos din ocean pana sa ajunga Lopez acolo. Avea insa apa in plamani si i-a acordat primul ajutor pana la sosirea paramedicilor.

Seful lui Lopez l-a rugat sa completeze un raport in care sa detalieze incidentul, apoi l-a concediat pentru ca si-a parasit postul.

"Nu mi-au spus-o intr-un mod urat. Au spus ca le pare rau, dar regulile sunt reguli. Nu imi venea sa cred ce se intampla. Am fugit sa fac ceea ce am fost antrenat sa fac. Nu m-am gandit la alte variante", a spus barbatul.

Lopez a fost salvamar timp de patru luni, dupa ce a trecut toate testele necesare.

Reprezentantii firmai la care lucra Lopez au spus ca acesta a incalcat o regula care i-a pus in pericol pe inotatorii aflati in zona care trebuia supravegheata de el si, in consecinta, compania ar fi putut fi data in judecata.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO