Sistem de supraveghere performant, inaugurat astazi la Oradea. Zeci de strazi vor fi monitorizate

27-02-2013 15:52


camere de supraveghere

 Zeci de strazi din Oradea vor fi monitorizate cu ajutorul unor camere video moderne. Acestea ii vor surprinde pe cei care distrug bunurile publice, vor ajuta la supravegherea traficului, dar si la prinderea soferilor care parasesc locul accidentului.

 

 Prin intermediul noului sistem performant, fiecare miscare petrecuta in oras si care va fi surprinsa pe camere, va fi urmarita de un agent al Politiei Locale si de unul de la Politia Municipiului dintr-un centru de monitorizare. Acest centru a fost inaugurat astazi la Oradea si face parte dintr-un proiect de 400.000 de lei. Pana acum, au fost cheltuiti 270.000 de lei pentru cumpararea a 44 de camere video profesionale, urmand sa mai fie achizitionate alte 54 de camere.

De asemenea, si camerele mai vechi care sunt amplasate in oras, 64 la numar, au fost transferate in dispecerat.

Sistemele de supraveghere vor fi montate in zonele de interes ale municipiului, precum piete importante, zona centrala sau pe centura orasului.
Primele doua accidente petrecute la Oradea in aceasta luna, au fost deja suprinse de camerele video. Inregistrarile se pastreaza in baza de date a centrului 30 de zile si pot fi de mare politistilor la diverse anchete pentru prinderea infractorilor.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO