Sentinta in cazul fetitei de 7 ani care a murit inecata la un strand din Oradea. Cine sunt vinovatii

Ultima actualizare: 18-07-2013 06:59
fetita inecata strand

 Cinci vinovati care isi vor petrece fiecare cate doi ani dupa gratii si peste 200.000 de euro despagubiri morale in cazul fetitei de 7 ani, moarta intr-un strand din Oradea.

 A fost nevoie de doi ani pentru ca instanta Judecatoriei Oradea sa ajunga la aceasta concluzie, dupa ce fetita a fost absorbita intr-o conducta de evacuare a apei, al carei grilaj era smuls.

Cumplitul incident s-a petrecut pe 4 iunie 2011, in strandul Iosia din Oradea. Fetita de numai 7 ani se afla intr-un bazin cu apa impreuna cu mama ei si cu niste rude. La un moment dat, in timp ce apa din piscine era evacuata, micuta a disparut, pur si simplu.

Ea e fetita care a murit in piscina din Oradea. Imagini surprinse de un amator in momentul tragediei

Pana sa isi dea cineva seama ce se intampla si de ce nu mai iese la suprafata, fetita apucase sa inghita suficienta apa incat medicii sa nu mai poata face nimic pentru a o salva.

Dupa doi ani de dezbateri, Judecatoria Oradea a pronuntat sentinta in cazul celor cinci angajati ai Administratiei Domeniului Public Oradea, trimisi in judecata de procurori, acuzati de ucidere din culpa.

Potrivit anchetatorilor, moartea lui Elisbeth Haidau a avut cel putin trei factori decisivi: neglijentele directorului general al Administratiei Domeniului Public, Liviu Andrica, a directorului tehnic Bimbo Szuhai Tibor si ale administratorului strandului, Gheorghe Sime. Primii doi au fost invinuiti ca nu au impus regulamente care sa previna astfel de incidente, iar al treilea ca nu a verificat activitatea angajatilor strandului, care are au inceput deversarea apei din bazin fara sa verifice daca gura de evacuare a apei era acoperita cu un grilaj de protectie.

Parinti cu suflete mutilate si o ancheta fara vinovati la Oradea. Fata de 7 ani a fost inmormantata

Cei trei, impreuna cu adjunctul administratorului de strand si lacatusul de serviciu, au primit o pedeapsa de cate doi ani de inchisoare cu suspendare, cu un termen de incercare de 4 ani.

Potrivit aceleiasi sentinte, parintii micutei vor primi, fiecare, daune materiale de 4322 de lei plus daune morale de 70.000 de euro. Cei doi frati minori ai fetitei vor primi si ei cite 30.000 de euro, astfel ca valoarea despagubirilor se ridica la peste 200.000 de euro, sume care vor trebui platite de cei cinci inculpati, in solidar cu Administratia Domeniului Public. Sentinta poate fi atacata, prin recurs, in termen de 10 zile de la pronuntare.

Piscina mortii.Neglijenta a ucis o fata de 7 ani la Oradea. Gura tevii de evacuare nu era acoperita

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO