Plan ROSU de interventie pentru un grav accident soldat cu 2 morti si 15 raniti.Exercitiul ISU Bihor

Ultima actualizare: 30-09-2013 06:50

 Doi morti si 15 raniti grav pe o sosea din judetul Bihor, dupa ce doua masini si un microbuz au fost implicate intr-un tragic accident rutier.

 Este apelul primit la 112 in cadrul unui mega-exercitiu pentru testarea Planului Rosu de interventie. Gravitatea accidentului, simulat intr-o zona accidentata de munte, a implicat o desfasurare de forte impresionanta.

Potrivit scenariului, accidentul in care sunt implicate doua masini si un microbuz s-a petrecut in jurul orei 18.30 pe drumul judetean DJ 108H, intre localitatile Pestis si Padurea Neagra. In urma impactului, cele trei autovehicule au iesit de pe drum, una dintre masini s-a rasturnat intr-o rapa, microbuzul a ramas suspendat pe marginea coastei abrupte, iar cea de-a treia masina a luat foc dupa ce a fost proiectata intr-un copac aflat pe marginea prapastiei. Accidentul este deosebit de grav, cele trei persoane din cele doua masini au ramas incarcerate si toti pasagerii microbuzului au fost proiectati, in urma impactului, in rapa, la o diferenta de aproape 15 metri. Bilantul accidentului la fata locului arata ca doua persoane au murit si alte 15 sunt ranite grav. Situatia impune deci activarea de urgent a Planului Rosu de interventie.

La fata locului au fost angrenate echipaje de pompieri militari, inclusiv cele de descarcerare, mai multe ambulante SMURD si un echipaj al Serviciului Salvamont, dar si politisti, frontieristi si jandarmi. In total, au fost mobilizate peste 100 de persoane in cadrul exercitiului si aproape 20 de autospeciale.

Exercitiul s-a incheiat dupa aproximativ trei ore, iar concluzia a fost ca serviciile speciale bihorene pentru situatii de urgenta sunt pregatite sa intervina la un accident deosebit de grav, cu multe victime.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO