Norocul a fost cu ei. Patru copii prinsi de vartej in apele Crisului Repede, salvati de pompieri

20-06-2013 10:08


  Canicula ce a invaluit aproape toata tara, i-a facut pe unii sa nu se mai gandeasca la pericole, atunci cand cautau sa se racoreasca.

Patru adolescenti din Oradea, au fost salvati cu mare greutate de pompieri din apele Crisului Repede.

Tinerii s-au aventurat pe o saltea pneumatica, si au fost prinsi in vartejul format la o cascada, dupa ce debitul raului a crescut brusc.

Unul dintre adolescenti a cazut in apa, insa a fost recuperat rapid de pompieri.

Scaldatul este foarte periculos in zona pentru ca debitul Crisului Repede poate creste de la o clipa la la alta, in functie de activitatea barajelor din amonte.

Cei patru adolescenti au ramas blocati cu salteaua pneumatica in vartejul de apa format la o cascada. Norocul lor a fost ca nu erau singuri... Doi prieteni de-ai lor au vazut de pe mal ce se intampla si au fugit sa ceara ajutor.

Pompierii militari i-au recuperat pe toti cei patru copii si i-au adus la mal unde au primit ingrijiri medicale.

Dumitru Irimus, maios Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Oradea: "Am reusit sa scoatem intr-o foarte mare viteza cele patru persoane, cei patru copilasi din raul Crisul Repede. Datorita afluentei foarte mari a apei, Crisul era gata iarasi sa isi ia tribut."

Nu la fel de norocosi au fost insa alti amatori de scaldat. O fetita de 10 ani din Prahova si alti doi tineri din Gorj, respectiv Dolj s-au inecat zilele trecute, incercand sa se racoreasca.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO