Festivalul CAR Climbing Fest se apropie. Ce zona spectaculoasa vor descoperi cataratorii


Ultimul update: Duminica 22 Septembrie 2013 07:03
Data publicarii: Joi 19 Septembrie 2013 12:01
Categorie: Bihor
cataratori

 Clubul Alpin Roman lanseaza la Suncuius, prima editie a Festivalului de escalada CAR Climbing Fest 2013. Festivalul va avea loc in perioada 27-29 septembrie si le ofera cataratorilor ocazia sa descopere o zona spectaculoasa: Peretii Gri din Suncuius.

 Defileul Crisului Repede ofera posibiliatea practicarii activitatilor outdoor si de aventura cum ar fi speologia, rafting-ul, trekking-ul sau pescuitul. Pentru cataratori, insa, Suncuius, indeosebi zona Peretilor Gri este un loc special. Cu peste 100 de trasee deja batute si cu peste 50 de metri de surplomba in zona Peretilor, Suncuius are un potential imens in ceea ce priveste escalada sportiva.

Cosmin Andron, presedinte Club Alpin Roman : “La editia de anul acesta a CAR Climbing Fest, Clubul Alpin Roman isi propune sa atraga aproximativ 100 de cataratori in zona. Vor exista 10-12 trasee cu grade intre 7c si 8b+ si inaltimi de maximum 50-60 de metri si 12-15 trasee cu grade intre 6a si 7c cu inaltimi de maxim 25 de metri. Competitia se va desfasura in decursul a trei zile (27-29 septembrie 2013), cu o singura proba pentru fiecare categorie.”

La eveniment, sunt invitate sa participe persoane independente sau inscrise intr-un club / asociatie sportiva si care poseda cunostintele si echipamentul necesare parcurgerii traseelor de escalada sportiva in regim “cap de coarda”.

Premiile vor fi atat in bani cat si sub forma de echipament precum si tombole. Sambata seara va fi o petrecere cu DJ Danaga. Detalii si formularul de inscriere pe: carclimbfest.clubulalpinroman.net

Concurentii care se inscriu on-line pana in data de 20 septembrie vor primi, inclus in taxa de concurs, un tricou al festivalului. Taxa de participare este de 40 lei.

Un alpinist a cazut de la 20 de metri in timp ce incerca sa escaladeze un perete de stanca
VIDEO. Si-au riscat viata si au fost amendati pentru asta. Imagini nerecomandate cardiacilor
FULLSCREEN
Festivalul CAR Climbing Fest se apropie. Ce zona spectaculoasa vor descoperi cataratorii
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO