Alerta intr-o comuna din judetul Bihor. Zeci de mioare si caini au murit dupa ce au mancat cornuri otravitoare

06-05-2014 09:36


Alerta intr-o comuna din judetul Bihor unde, in ultimele zile, zeci de oi si cativa caini de stana au murit dupa ce au mancat niste cornuri aruncate pe camp.

 Proprietarii animalelor spun ca produsele de panificatie, imprastiate peste tot, ar fi avut in interior o substanta rosie, otravitoare. Acum,  oamenilor le e teama sa isi mai lase oile pe islaz, ca nu cumva sa mai gaseasca prin tufisuri cornurile otravite. Si ce e mai grav: si copiii ar putea fi tentati sa manance de pe jos, si sa cada victime ale unei minti bolnave. Autoritatile au deschis o ancheta in acest caz.

Ciobanii au intrat in panica atunci cand au vazut ca oile au inceput sa cada, una cate una, chiar in fata lor.

Gheorghe Mangu, proprietar de oi: "Am crapat oile si in stomac era otrava rosie, exact cum era in cornuri".

La un alt proprietar de oi, care are stana la un kilometru distanta, paguba a fost si mai mare. Opt mioare i-au murit, impreuna cu cel mai bun caine de stana pe care il avea pastorul.

Teodor Silaghi, proprietar de oi: "Dadea din picioare (n.r. mioara), deja era toata-toata rosie pe bot, cum a mancat otrava."

Oamenii spun ca, dincolo de paguba, in mare pericol sunt mai ales copiii.


"A venit nepoata-mea sa mearga dupa bureti. A gasit cornul, da' nu era sa-l mance, domle ? A zis ca-i in corn bagata pasta de visine. Doamne, m-am dus la ea, bine ca n-a mancat, daca manca, era moarta", a mai spus Teodor Silaghi.

Proprietarii oilor cred ca de vina ar fi administratorii fondului de vanatoare din zona, care ar fi aruncat cornurile otravitoare pentru a starpi ciorile si alte pasari daunatoare. In schimb, cei acuzati neaga orice implicare in acest incident grav.

Ancheta politiei este in plina desfasurare, iar rezultatele celor de la Directia Sanitar Veterinara vor fi gata peste cateva zile.

 

Tags: mioare, otrava, bihor,

VIDEO PROTVPLUS.RO