Bacalaureat 2019. Ce au spus elevii la ieşirea de la proba scrisă la matematică sau istorie

Ultima actualizare: 03-07-2019 13:56

Bacalaureatul a continuat miercuri cu proba scrisă obligatorie a profilului-matematica sau istorie. Timp de trei ore, absolvenţii de liceu s-au chinuit să rezolve subiecte din cunoştinţele aprofundate în ultimii ani.

Proba obligatorie a adus, anii trecuţi, cele mai mici note şi cel mai mare număr de candidaţi picaţi. La ieşirea din săli, mulţi s-au declarat învinşi şi resemnaţi că şi-au spulberat toate şansele să promoveze în această sesiune.

La Colegiul Decebal din Bucureşti dau examen elevi din două licee.

Unii se pregătesc de probă cu un sfert de oră înainte de accesul în clasă: "Am învățat aseară".

Deşi sunt deja majori, unii dintre candidaţi au venit la examen cu părinţii.

Cei care dau matematica au putut lua cu ei în sala de examen, în afară de pix ori stilou cu cerneală albastră, şi instrumente de desen. Adică rigla, raportor şi creion cu mâna neagră, în niciun caz dispozitive electronice de calcul ori comunicare.

Luni, la romana, doi elevi din Bucureşti au fost prinşi cu telefoanele la ei. Au declarat că au omis să le predea, în timp ce toţi colegii lor făceau asta. Pe unul l-a mai şi sunat un amic în timp ce scria despre Bacovia.

Întârziaţii au fost primiţi în examen până la 08:30.

La Colegiul Tehnic Costin Neniţescu din Bucureşti, media pe liceu la bacalaureatul de anul trecut a fost 1,47. În scădere faţă de 2017, când fusese 2,17.

Matematica este proba obligatorie a profilului, adică baza în educaţia viitorilor chimişti şi tehnicieni pentru industria alimentară.

Sesiunea de vară se încheie joi, cu probă la alegere. Până dimineaţă au destul timp să înveţe, ne-au declarat relaxaţi unii absolvenţi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO