Masinile electrice, tot mai cautate de catre romani. Cum arata Loganul electric si cat costa

21-10-2016 18:54

Unul din cele mai mari saloane auto din Romania a adus in acelasi loc, masini de lux dar si autoturisme electrice cu consum zero si zero emisii. Desi costa cat un apartament de 3 camere noutatile si-au gasit cumparatori chiar la targ.

Oamenii cu bani au cautat noutatile de lux sau modelele in serie limitata. De pilda, acest SUV, proaspat lansat la Geneva, a fost adus si la Bucuresti. Costa aproape 100 de mii de euro, iar delearul a primit deja cateva comenzi.

- O masina de genul acesta se cumpara pentru un standard de confort, imaginea personala.
- Si ati investi dvs in asa ceva?
-Asta este o intrebare la care nu as putea sa va raspund public.

Alta noutate, aceasta masina de oras lansata de curand la Paris. Are volan si schimbator de viteza din lemn de mahon, scaune din cea mai scumpa piele. Vor fi doar 3000 in toata lumea, iar Romania a primit 10. 4 s-au dat astazi.

Narcis Ghita, director general Autoitalia: "Cifra este mica, probabil ca voi incerca sa aduc si alte masini"

Masinile clasice au avut o concurenta puternica din partea celor electrice. Acest supercar, sport, cu motor electric si termic, s-a vandut chiar de la stand. Costa peste 100 de mii de euro.

Iar aceasta masina este complet electrica si costa peste 30 de mii de euro.

Alexandru Micu, reprezentant vanzari: Este autonomia de 212 km, avem 7 ani garantia masinii chiar si la bateriile Litiu Ion."

Interesul romanilor pentru masini electrice este atat de mare, incat o firma din tara noastra a scos un Logan electric, de serie. Este acesta. Inginerii au scos din partea din fata motorul termic. I-au instalat unul electric. Au montat baterii care ii sigura masinii o autonomie de 500 de kilometri. In acest caz masina costa 26 de mii de euro"

Vlad Bacue, reprezentantul producatorului: "Avem deja 3 precomenzi, livrarea se va face in februarie anul viitor."

Numarul masinilor hibride si electrice a crescut in primele 7 luni cu peste 60 la suta. Din pacate, inca nu avem infrastructura pusa la punct pentru aceste masini electrice. Doar pentru cei care vor sa ajunga de la Arad la Constanta exista o retea de statii de incarcare.


 


VIDEO PROTVPLUS.RO