Ziua armatei la Cluj: expozitii de tehnica militara si demonstratii de manuire a armamentului

24-10-2012 11:42


Soldati ai Brigazii de Informatii Militare 'Maresal Alexandru Averescu' a Armatei Romane participa la parada militara organizata cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, joi, 1 Decembrie 2011.

Militarii din cadrul Diviziei 4 Infanterie „Gemina” au pregatit o serie de evenimente pentru a sarbatori Zilele Armatei Cluj-Napoca. Clujenii pot admira autovehicule blindate, echipamente de transmisiuni, alpinism si parasutare.

Primul eveniment organizat de militari ii vizeaza pe elevii Liceului Teoretic "Nicolae Balcescu" din Cluj-Napoca. Acestora li se vor astazi activitati desfasurate de militarii Diviziei 4 Infanterie „GEMINA” in misiuni interne si internationale. In curtea liceului vor fi prezentate standuri cu tehnica militara, echipamente specifice de alpinism, parasutism, armament usor de infanterie, veste antiglont, casti si ochelari de protectie sau binocluri.

De joi si pana duminica, in parcarea din fata centrului comercial din Gheorgheni vor fi exercitii de mânuire a armamentului, tip drill-team, concerte sustinute de Muzica Militara a Diviziei 4 Infanterie „GEMINA”, dar si standuri cu tehnica militara si uniforme militare ce vor putea fi imbracate si admirate de clujeni.
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO