Viata unui baiat de 16 ani din Turda este in pericol dupa ce s-a electrocutat la antrenament

Dată publicare: 01-04-2014 09:56
Dată actualizare: 04-04-2014 06:58


Viata unui baiat de 16 ani din Turda este in peric...
Viata unui baiat de 16 ani din Turda este in peric...

Adolescentul este in stare foarte grava la spital, dupa ce s-a urcat pe un vagon dezafectat din fosta gara a orasului si s-a electrocutat.
 

Baiatul, aflat in timpul orei de sport se pregatea pentru o competitie de atletism si a plecat impreuna cu alti colegi la alergat. La un moment dat insa, s-a abatut de la traseul stabilit de profesor si s-a aventurat pe o cisterna aflata chiar sub reteaua de curent electric, prin care treceau 27 de mii de volti.

A fost momentul in care probabil a atins cablurile de inalta tensiune si s-a intamplat nenorocirea. Adolescentul in varsta de 16 ani este elev in clasa a IX-a la Liceul "Liviu Rebreanu" din Turda, la o sectie cu profil sportiv. In timpul orei de sport, a plecat impreuna cu alti 4 colegi, pe un traseu care trece pe langa fosta gara CFR din oras. Baiatul s-a abatut insa de la drum, desi ceilalti tineri au incercat sa il convinga sa renunte.

Cei din conducerea liceului se apara si spun ca adolescentii au semnat fise de protectia muncii si au dreptul sa-si desfasoare o parte din activitate in afara unitatii de invatamant. Conducerea liceului a deschis totusi o ancheta pentru a stabili daca profesorul si-a respectat indatoririle de serviciu.

Baiatul a ajuns in stare grava la spital cu arsuri pe 80 la suta din suprafata corpului. Si politistii au intrat pe fir si in functie de evolutia starii de sanatate a elevului si de rezultatele anchetei, vor stabilii cine este raspunzator pentru acest incident.


 


VIDEO PROTVPLUS.RO