Ultimele pregatiri pentru 8 Martie, cea mai profitabila zi pentru florari

Dată publicare: 07-03-2012 10:29
Dată actualizare: 08-04-2012 08:10


Sute de mii de fire de flori incepand de la garofite, lalele, trandafiri si pana la crengi inflorite de cires au ajuns din Olanda in depozitele din Romania. De aici pleaca spre florarii unde vor fi impachetate si livrate pentru ziua de opt martie.

Camioane incarcate cu tone de flori au intrat zilele acestea la noi in tara, iar florarii isi freaca mainile in asteptarea clientilor. Maine nu va fi barbat care sa nu cumpere macar o floare, insa comenzile firmelor mari sunt cele care fac diferenta, pentru comercianti.

Florarii spun ca barbatii care vor sa faca impresie trebuie sa ofere flori exotice pe care le pot accesoriza cu ceva mai mult. „Incercam sa cream ceva inedit pt fiecare client in parte. Accesoriile pornesc in functie de ideilor lor, pot fi inele, poate fi o cheie de masina”, spune Cosmin, unul dintre artistii florali.

Comenzile nu se opresc, din fericire, iar companiile mari cu multe angajate golesc practic depozitele vazand cu ochii. „Acum o ora am primit un telefon pentru 3.000 de fire si deja e tarziu, dar am reusit sa facem rost pentru stimabilul nostru client. Firmele comanda de ordinul zecilor sau sutelor, in functie de cate angajate au”, explica Ioana Molnar, manager florarie.

Astfel, e bine ca ziua femeii sa va gaseasca pregatiti, macar cu portofelele pline.


VIDEO PROTVPLUS.RO