Sute de fluturi exotici, din tarile calde, au invadat o casa din comuna Praid, in Harghita

Ultima actualizare: 05-08-2012 15:08

Un localnic pasionat si-a construit aici o casuta in care creste astfel de fluturi tropicali. Larvele sunt aduse din America de Sud, Asia si Africa si sunt tinute in conditii speciale de temperatura si umiditate.

Kilyen Barna are o adevarata pasiune pentru fluturii exotici. Pentru asta, isi face rost de larve din cele mai indepartate colturi ale planetei. Ca sa se simta ca acasa, le-a amenajat acasa o adevarata jungla tropicala. Astfel, nu e de mirare ca unii fluturi ating chiar si 25-30 de centimetri.

Fluturele azur sau fluturele frunza Indian sunt doar doua din cele 12 specii care cresc in aceasta casuta din lemn, cu un aer exotic. Micile inaripate se simt bine in Harghita - zboara liber si sunt rasfatate cu flori tropicale, dar primesc si bucati de banane sau portocale.

Pentru ca temperatura din camera fluturilor nu trebuie sa scada sub 35 de grade, iar umiditatea din aer trebuie sa fie peste 65 la suta, proprietarul ii creste doar vara. Pentru a-si acoperi costurile, el incearca sa transforme aceasta pasiune sezoniera intr-o mica afacere.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO