Sougou a sarbatorit iesirea din Ramadan cu dubla de la FC Basel: "Meciul vietii mele!"

Sougou

CFR l-a urmarit doi ani pe senegalez inainte sa reuseasca sa il transfere. Paszkany a refuzat in vara o oferta de doua milioane de euro pentru Sougou. Atacantul putea sa ajunga la Steaua, dar a fost refuzat de unul dintre managerii clubului.

Senegalezul Modou Sougou, 27 de ani, e omul momentului la CFR. Cu golurile sale de la Liberec si Basel, campioana s-a apropiat de milioanele din Liga, iar eforturile de a-l incorpora pe Sougou in legiunea visinie par sa fi meritat. Fiindca trebuie spus ca trecerea lui Sougou de la Academica Coimbra la CFR nu a fost floare la ureche. Prima tentativa a sefilor din Gruia de a-l aduce pe Modou in Liga I s-a consumat in vara anului 2010.

Academica a cerut insa un milion de euro pentru atacantul aflat in ultimul an de contract, iar Iuliu Muresan a amanat tranzactia pentru urmatorul mercato. Tot fara succes, fiindca si in iarna lui 2011 cei de la Academica au cerut tot un pret considerat prea piperat de sefii lui CFR, adica 400.000 de euro. In cele din urma, trans¬ferul s-a perfectat in vara anului trecut, cand Sougou a ajuns liber de contract in Gruia. A fost convins cu o prima de instalare de 200.000 de euro si cu un salariu lunar de 20.000 de euro.

A venit la Cluj pentru Liga

Sougou a semnat pentru CFR cu gandul de a juca in grupele Ligii Campionilor, iar dorinta este aproape sa si-o implineasca. "Am visat de cand am venit la Cluj sa prind grupele Ligii Campionilor, iar acum sper ca acest lucru se va intampla. Nu suntem insa calificati, sansele sunt tot egale. Trebuia sa se termine cel putin 3-1 pentru noi marti seara. Pot spune ca la Basel a fost cel mai reusit meci din viata mea", a declarat ieri, la sosirea din Elvetia, senegalezul pentru care CFR a refuzat in vara o oferta de doua milioane de euro din Rusia. Alegere inspirata, ba, mai mult, sefii campioanei spera ca o eventuala prezenta in grupele Ligii sa-i ajute sa-l vanda cu 4 milioane de euro.

Citește și
Iuliu Muresan
Trei Doamne, toate trei. CFR, neinvinsa in Liga
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

La 16 luni de cand a ajuns in orasul de pe Somes, atacantul se arata incantat de ce a gasit in Romania. "Imi place aici, toti oamenii sunt prietenosi si le place fotbalul, vorbesc cu tine despre asta oriunde te-ai afla. Cand eram in Portugalia, aveam alta impresie despre Romania, dar cand am ajuns aici mi-am dat seama ca este o tara civilizata", mai spune Sougou, care se considera un privilegiat deoarece joaca fotbal: "Vad in fiecare zi cum oamenii muncesc de dimineata pana seara, unii ingheata afara pe un salariu de nimic. Noi, fotbalistii, muncim zilnic doua-trei ore si castigam enorm".

"Doar Sammy ma scoate din casa!"

Sougou a iesit in evidenta la Cluj si prin faptul ca este un familist convins. Senegalezul nu a fost vazut pana acum in cluburi, dedicandu-se total sotiei sale, Patricia, si baiatului sau de 3 ani, Sammy. "Imi place sa imi petrec timpul acasa, sa ma uit la televizor, sa stau pe internet sau sa ma odihnesc. Singurul care ma mai scoate din casa este copilul meu, Sammy, caruia ii place mult sa mergem in parc", a incheiat Sougou.

13 goluri a marcat Sougou in 41 de partide jucate in tricoul CFR-ului

80 de partide a jucat Sougou pentru Academica Coimbra, in perioada 2008-2011, interval in care a marcat 19 goluri

5 echipe are Sougou in CV: AS Douanes Dakar, Uniao Leiria, Vitoria Setubal, Academica si CFR Cluj

Pentru a pleca in Portugalia in 2004, cand a fost remarcat in Senegal de scouterii lui Leiria, Sougou a fost nevoit sa renunte la Facultatea de Filosofie

"Nu se potriveste Stelei"

Sougou putea sa ajunga in Ghencea in 2011, dar unul dintre managerii Stelei s-a opus mutarii, chiar daca jucatorul era liber de contract. "Pe Sougou n-am vrut sa-l iau pentru ca Steaua nu joaca pe contraatac. E un fotbalist foarte bun, dar are nevoie de spatii, doar atunci da randament foarte bun", a explicat managerul Stelei refuzul de a-l inregimenta pe jucatorul care a marcat la Basel doua goluri pe contraatac.

Se roaga de cinci ori pe zi

Sougou respecta traditiile musulmanilor, tinand in fiecare an Ramadanul, care presupune o luna de rugaciune si post. "Sunt mulsuman si respect toate traditiile. Ca si musulman, trebuie sa ma rog de 5 ori in timpul zilei, insa in timpul meciului nu ma pot opri sa o fac. Daca nu imi gasesc timp, ma rog seara inainte de culcare", a marturisit Sougou. Tocmai de aceea, fiindca pana pe 18 august a fost Ramadanul, Andone nu l-a titularizat decat in doua partide din Liga I pe Sougou.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Iuliu Muresan: “I-am dominat tactic”
Iuliu Muresan: “I-am dominat tactic”

CFR Cluj a disputat aseara la Basel mansa tur din cadrul play-off-ului de calificare pentru grupele Ligii Campionilor. Clujenii au reusit sa se impuna cu scorul de 2-1, golurile ardelenilor fiind reusite de Sougou, iar pentru elvetieni a marcat Streller.

Trei Doamne, toate trei. CFR, neinvinsa in Liga
Trei Doamne, toate trei. CFR, neinvinsa in Liga

Clujul face legea in Champions League. Dupa victoria de la Basel, CFR-ul a bifat a treia victorie consecutiva, dupa dubla victorie din turul precedent, cu Liberec.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Motivele pentru care procurorii au decis să vină acasă la Ion Iliescu, ca să-i aducă la cunoștință urmărirea penală
Motivele pentru care procurorii au decis să vină acasă la Ion Iliescu, ca să-i aducă la cunoștință urmărirea penală

Ion Iliescu devine oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990, pentru infracțiuni contra umanității.

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.