Somesul prinde viata in weekend: barci, hidrobiciclete si o insula plutitoare

13-06-2017 14:57


Somesul prinde viata in weekend: barci, hidrobiciclete si o insula plutitoare

Zeci de amenajari si evenimente vor avea loc la finalul acestei saptamani pe malurile Somesului, in zona podului Garibaldi – Salii Sporturilor.

Somes Delivery 2017 aduce proiectii de film pe malul apei, concerte si interventii artistice, plus o multime de posibilitati de a petrece timpul liber in apropierea raului

Weekendul 17-18 iunie aduce la Cluj zeci de evenimente si noi amenajari pe Somesului, in cadrul celei de a treia editii Somes Delivery. Evenimentele includ concerte de jazz in parteneriat cu Smida Jazz Festival, DJ sets, ateliere pentru copii alaturi de MiniREACTOR, lansari de carte alaturi de Carturesti, proiectii de filme, board games si un mini-targ.


Somes Delivery va avea loc la sfarsitul acestei saptamani pe tronsonul de rau aflat intre podul Garibaldi si „Podul zburator” (puntea pietonala ce leaga bulevardul 1 decembrie de parcul „Iuliu Hatieganu”). „Zona este deja una populara, in care mii de clujeni aleg sa isi petreaca timpul liber, insa cu prea putine optiuni de recreere care sa includa Somesul”, spune Mihai Mateiu, coordonatorul proiectului.

Un ponton inaugurat in 28 mai a reusit deja sa-i convinga pe clujeni sa redescopere raul dintr-o noua perspectiva, chiar de la malul apei, iar acesta va fi completat in weekendul urmator de zeci de alte evenimente si interventii.

„Am decis sa continuam activitatile care utilizeaza in mod direct apa: barci si hidrobiciclete, completate pe timp de noapte de ambarcatiuni luminiscente, vom amenaja o insula naturala cu o expozitie de amintiri ale riveranilor iar sunete din timpul activitatilor de curatare a Somesului au fost transformate in muzica”, explica Mihai Mateiu.

Barcile si hidrobicicletele se vor putea plimba pe Somes in ambele zile de weekend, intre orele 10-22, iar folosirea lor va fi gratuita pentru participanti. O insula plutitoare, construita din sticle de plastic si amenajata cu vegetatie locala, va deveni un spatiu expozitional inedit. Ea va fi atat o „insula a memoriei”, arhivand amintirile locuitorilor din zona despre Somes, cat si un mod de a atrage atentia asupra disparitiei insulelor naturale de pe Somes.

Un spatiu special de joaca pentru copii, Happy Color, va fi deschis intre orele 10 si 18, iar cei mici se vor putea delecta si la laboratorul de creatie „Splash!”, in reprize programate zilnic intre orele 10-13 si 16-19.

Serile sunt dedicate celor mari. Sambata, pe malurile Somesului vor avea loc concerte Groove Salad si Sisters, iar in parteneriat cu Smida Jazz Festival, pe scena Somes Delivery vor urca sambata Exit Oz & A C Leonte Live. Duminica, programul ii include pe DJ Rapada si o proiectie de film de foarte scurt metraj, din selectia festivalului Tres Courts, organizat de Institutul Francez.

Programul complet al evenimentelor si lista tuturor amenajarilor care pot fi descoperite doar in acest weekend este disponibila online pe site-ul SomesDelivery.ro, iar cei care vor alege sa isi petreaca weekendul pe malurile Somesului vor avea la dispozitie pliante cu harti si program, pentru a putea descoperi cat mai multe din evenimentele pregatite de organizatori.
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO