Situatie dramatica pentru 5 frati din judetul Cuj, greu incercati de soarta


Ultimul update: Vineri 15 Ianuarie 2016 01:39
Data publicarii: Marti 12 Ianuarie 2016 16:57
Categorie: Ardeal
Situatie dramatica pentru 5 frati din judetul Cuj, greu incercati de soarta

Copiii sunt crescuti numai de mama lor si sunt nevoiti sa locuiasca intr-o scoala dezafectata din satul Padureni pentru ca locuinta in care stateau risca sa se prabuseasca peste ei.

Mama lor abia se descurca cu banii din ajutoarele sociale si alocatiile copiilor, insa se straduie ca cei mici sa mearga la scoala si sa isi faca un viitor.

Angelica Popa are 5 copii, cel mai mare are 14 ani, iar cel mai mic are doar cateva luni. I-a crescut pe toti singura, intr-o saracie lucie in casa parinteasca din satul Padureni. Casa a inceput treptat sa se deterioreze si se putea prabusi oricand peste ei, asa ca Primaria a decis sa ii mute pe toti in fosta scoala din sat.

Acum locuiesc toti intr-o camaruta mica si se inghesuie pe cele doua paturi.

Traiesc doar din ajutorul social si alocatiile copiilor si din mila oamenilor care ii mai ajuta cu alimente sau hainute. Vara, femeia mai catiga un ban din munca cu ziua insa acum pe timp de iarna, se ocupa sa il ingrijeasca pe bebelusul de doar 2 luni. Singura lor dorinta este ca locuinta lor sa fie cat de cat reparata si sa se poata muta din nou in locul pe care il numeau acasa.

Copiii sunt mana ei dreapta care o ajuta in gospodarie cum pot, jucarii nu au, iar hainutele le imprumuta unul de la celalat. Cu toate acestea mama lor se straduieste sa ii trimita la scoala, sa isi faca un viitor. Isi fac sarguincios temele pe singura masuta pe care o au si stiu deja ca aceasta este sansa ca ei sa scape de saracie

Familia nu poate ramane prea mult timp in scoala pentru ca si aceasta cladire este foarte veche asa ca primaria incearca sa gaseasca o solutie ca cei 6 membri sa fie mutati de acolo.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO