Simulatorul de cutremur a pregatit Ardealul de un seism urias. A marcat 20 de ani de SMURD Sibiu

Ultima actualizare: 21-11-2013 02:12

Cu ocazia implinirii a 20 de ani de la infiintarea SMURD Sibiu, autoritatile au dat alarma. Autoritatile au organizat ieri un exercitiu care prevedea ca mai multe cladiri vor fi distruse si zeci de persoane sunt prinse sub daramaturi.

Sute de pompieri, medici, voluntari SMURD si salvamontisti au participat la exercitiul desfasurat la un centru comercial din Sibiu. Autoritatile au vrut sa vada cum reactioneaza fortele de interventie in cazul unui cutremur.

Echipajele cu caini au gasit ranitii prinsi sub daramaturi, iar medicii le-au acordat primul ajutor. Unii dintre spectatori si-au amintit chiar de situatiile reale in care i-au vazut actionand pe medicii de la SMURD.

Secretarul de stat Raed Arafat a fost si el prezent la eveniment.

"Este unul din serviciile SMURD aare are foarte mult voluntariat in el, se bazeaza mult si pe studenti si pe activitatea studentilor de la Medicina care participa la actiunile", a mentionat Raed Arafat, secretar de stat Ministerul Sanatatii.

Sibiul a fost printre primele judete care au preluat modelul din Targu Mures al SMURD-ului, in 1993. Dincolo de acest scenariu, specialistii spun ca zona Ardealului este cea mai ferita in cazul producerii unui seism.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO