Scandal cu focuri de arma intre romi si romani, in Hadareni. Totul a pornit de la un barbat prins la furat de lucerna

25-06-2014 13:31


Un nou episod violent a avut loc marti seara in localitatea Hadareni, din Mures, renumita pentru conflictele dintre romanii si romii care traiesc acolo.

Un barbat de 22 de ani din colonia de tigani a fost impuscat de un politist, dupa ce a fost prins la furat pe un teren privat.

Scanteia care a declansat scandalul a fost momentul cand proprietarul unui teren a surprins un barbat care ii fura lucerna. Omul a chemat in ajutor politia, iar hotul - cativa prieteni. N-a durat mult pana cand cele doua tabere s-au incaierat.

Agentul a tras mai intai doua focuri de avertisment, insa cum nu i-a intimidat pe intrusi, l-a impuscat pe tanarul de 22 de ani, cel mai agresiv dintre ei. Ranitul a fost transportat la spital.

Un alt barbat, prieten cu proprietarul terenului, s-a ales cu cateva lovituri, insa nu a necesitat internare. Trei persoane, printre care tanarul impuscat, sunt cercetate acum pentru ultraj.

De-a lungul anilor, localitatea Hadareni a fost scena mai multor incidente sangeroase intre romani si romi, soldate cu multi raniti si pagube materiale importante.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO