Saracie lucie pentru o familie din Baia Mare

×
Codul embed a fost copiat

O mama din Baia Mare simte ca a ajuns la capatul puterilor cand isi vede cei 4 copii lihniti de foame zilnic si se gandeste ca din clipa in clipa risca sa ajunga pe strazi.

 Drama din sufletul ei este cu atat mai mare cu cat doi dintre copii, gemeni, de 7 ani, sufera de o boala care ii face sa se comporte de parca ar avea numai un an. Ceilalti doi copii, de 14 si 16 ani foarte buni la invatatura si-au intrerupt cursurile la scoala din cauza greutatilor.

Acesta femeie a ajuns piele si os in doar cateva luni. In camaruta unde locuieste impreuna cu cei 4 copii nu mai este curent de o luna, iar mancarea putina sta pe pervaz. Mama mai munceste cu ziua insa ii este greu sa isi lase copii singuri, mai ales ca cei doi gemeni au mari probleme de sanatate.

Astazi n-au mancat nimic pana la ora pranzului cand o vecina care mai vine din cand in cand sa ii ajute a batut la usa lor cu o oala plina de supa. Cand ii era mai greu femeia a mai primit o lovitura. Sotul ei a inceput sa isi bata copii asa ca s-a despartit de el. Stalpul casei sunt cei doi copii mai mari. Cei 5 locuiesc in conditii greu de imaginat intr-o casa oferita de primarie. Insa si asa risca sa ajunga in strada. Are datorii de 5 mii de lei.

Autoritatile nu au ramas indiferente, insa femeia trebuie sa isi plateasca taxele la zi. Si abia dupa sa primeasca si bani pentru insotitori, suma din care ar putea sa acopere macar mancarea zilnica pentru copii si sa ii retrimita la scoala pe cei mai mari.
 

Citește și
Ajutoare mai putine pentru nevoiasii din Targu Mures
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”
Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Nu e greu sa ajuti. O dovedeste un afacerist din Cluj care nu uita ca langa noi sunt si copii saraci
Nu e greu sa ajuti. O dovedeste un afacerist din Cluj care nu uita ca langa noi sunt si copii saraci

In vremuri dificile, cand fiecare om a ajuns sa se uite si la ultimul leu, pentru necajiti orice gest umanitar poate insemna enorm. O noua forma de ajutor isi face loc si in Romania. Se numeste "mancarea in asteptare", iar ideea a pornit, din Italia.

Ajutoare mai putine pentru nevoiasii din Targu Mures
Ajutoare mai putine pentru nevoiasii din Targu Mures

Sarmanii din Targu Mures care ar trebui sa beneficieze de ajutoare alimentare din partea Uniunii Europene au plecat astazi dezamagiti de la sediile de distributie.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.