Romii din 35 de tari au participat la o petrecere pe cinste, organizata la Sibiu

Ultima actualizare: 12-04-2013 06:56

Auto-intitulatul rege al tiganilor, Florin Cioaba, este noul presedinte al Organizatiei Internationale a Romilor. Alegerile s-au incheiat cu un dineu de gala, de unde nu au lipsit purceii de lapte, muschiul tiganesc si dansurile tipice etniei.

Ales cu 22 de voturi din 26, in a doua zi a Congresului Mondial al Romilor, desfasurat pentru prima data in Romania, la Sibiu, autointitulatul rege al romilor este noul presedinte al Organizatiei Internationale a Romilor. Florin Cioaba deja are planuri cu noua sa functie. In Napoli si in Paris vrea sa deschida 2 centre de sprijin pentru romi si sa le dea membrilor organizaitiei legitimatii tip pasaport.


Dupa 2 zile de discutii, raporturi de activitate si alegeri, cei peste 250 de reprezentanti ai romilor din 35 de tari ale lumii, au concluzionat: „Este prima organizatie care a adus in atentia lumii situatia romilor si a istoriei si culturii lor, provocarile cu care ei se confrunta in lumea contemporana”.


Printre invitati s-a numarat si Iulian, Imparatul Tiganilor, semn ca la marea intalnire a fost loc si pentru un rege si pentru un imparat. La finalul congresului, s-a incins o petrecere pe cinste, de la care nu au lipsit preparatele specifice romilor.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO