Profesorul de istorie din Targu Mures, acuzat de ponografie infantila, va ramane in arest

Ultima actualizare: 26-10-2012 01:25

Marcat de o amintire trista din copilarie, profesorul de istorie din Targu Mures a declarat astazi in fata instantei ca isi dezbraca pe elevi ca sa-i pedepseasca, intocmai cum patise si el cand era doar un pusti.

Saptamana trecuta, Ioan Laszlo, in varsta de 37 de ani, a fost retinut pentru pornografie infantila si hartuire sexuala. Parintii a 21 de elevi li s-au plans atunci politistilor ca profesorul are un comportament indecent la ore si in excursii, unde ii punea pe copii sa se dezbrace. Oamenii legii i-au gasit in computerul personal o multime de poze in care apareau minori dezbracati.

In fata judecatorilor, barbatul a recunoscut o parte dintre acuzatiile care i se aduc, insa, sustine el, ii dezbraca drept pedeapsa, atunci cand greseau. Ii tinea fara haine doar 3 minute, spune el, tocmai ca sa nu-i umileasca prea mult! Avocatul profesorului sustine ca barbatul poate fi cercetat in libertate, deoarece nu reprezinta un pericol social si a venit astazi cu o lista intreaga de semnaturi ale unor parinti si elevi, care sustin nevinovatia dascalului.

Magistratii, care i-au judecat recursul la masura arestarii preventive, l-au ascultat perplecsi si au decis ca barbatul sa ramana in continuare dupa gratii. Asadar, Ioan Laszlo va ramane in arest pe perioada cercetarilor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO