Prima scoala pentru copiii cu autism se deschide in septembrie la Cluj-Napoca


Ultimul update: Vineri 05 Aprilie 2013 06:50
Data publicarii: Marti 02 Aprilie 2013 14:30
Categorie: Ardeal
autism, scoala speciala

Scoala destinata copiilor cu autism va avea 7 clase pentru invatamantul prescolar si primar si va avea un program educational si terapeutic specializat.

Proiectul este realizat in urma unui parteneriat public-privat incheiat intre Asociatia Autism Transilvania si Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva din subordinea Consiliului Judetean Cluj.

Scoala, prima din Romania destinata copiilor cu autism, isi va deschide portile odata cu anul scolar urmator. Vor functiona atat clase de nivel prescolar, cat si pentru ciclul primar, iar numarul maxim de elevi dintr-o clasa va fi de 6 copii.

Programul se va desfasura intre orele 8 si 16 si va include activitati educationale si terapeutice adaptate copiilor care sufera de tulburari din spectrul autist. Pe langa salile de clasa, scoala va avea si sali pentru consiliere, kinetoterapie, ergoterapie, logopedie, bucatarie educativa si spatii de socializare si de relaxare.

„La noua scoala se vor aplica metode specifice de educare si recuperare a copiilor cu tulburari din spectrul autist, iar fiecare clasa va avea cel putin specialist in aceste metode, pe langa cadrele didactice incadrate prin Inspectoratul Scolar”, a declarat Milena Pruna, presedintele Asociatiei Autism Transilvania.

Asociatia Autism Transilvania este o organizatie non-guvernamentala, infiintata in august 2006, la initiativa unor parinti puternic motivati, care au copii cu afectiuni din spectrul autist. Asociatia ofera consiliere si sprijin familiilor, precum si oricaror altor persoane care au in ingrijire persoane cu tulburari din spectrul autist.
 

Voluntarii din Baia Mare ies in strada: Opriti tratamentul inuman al copiilor cu dizabilitati
U Mobitelco sprijina copiii de la Autism Transilvania
FULLSCREEN
Prima scoala pentru copiii cu autism se deschide in septembrie la Cluj-Napoca
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO