Poftiti la masa. Studentii gatesc friptura de vita cu jeleu, salam de peste si bere cu cirese
Acestea sunt doar cateva dintre produsele inedite pe care pofticiosii le-au putut gusta la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj-Napoca.
Studentii din anii terminali si-au prezentat "creatiile" in cadrul lucrarilor de licenta. Sute de curajosi au gustat din ciudatele preparate si nu putini au fost cei care s-au declarat incantati.
Pe principiul doi in unu, Andreea Cosma a imbinat cotletul haiducesc cu iaurtul. „Contine atat lapte cat si carne si eu cred ca poate fi sa fie consumat atat ca masa de dimineata cat si intre mese”.
Sportivii ar putea fi cei mai fideli consumatori ai sucului de fructe cu lapte degresat si zer, datorita proteinelor pe care le contine. "Pe langa cel cu lapte degresat m-am gandit sa valorific si un alt produs din industria alimentara si anume zerul si asa am obtinut doua sortimente noi de suc", explica Ana Circu, expozant.
Pe un alt stand stundentii au expus ulei de camelina, folosit ca biocombustibil la avioane, dar foarte bogat in omega 3 si 6, in vitamina E si antioxidanti.
Curiosii au mai putut gusta si friptura de vita cu jeleu, branza telemea din lapte de capra cu adaos de marar, crema de unt cu ulei de palmier si bere cu cirese. Toate produsele bio au fost ambalate si imbuteliate in cadrul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj-Napoca, unde a si avut loc expozitia.
Sursa: Pro TV
Etichete: cluj, studenti, mancare, usamv, licență, ardeal,
Dată publicare:
28-06-2012 10:08