Peste 500 de caini campioni mondiali sau europeni din 70 de rase s-au intrecut la Alba

Ultima actualizare: 15-10-2012 21:58

In cadrul concursului de frumusete organizat la Alba Iulia a fost importanta prestanta, dar si felul in care sunt ingrijite animalele.

Stapanii au recunosc ca nu e chiar usor sa pregatesti un caine pentru un concurs, iar costurile sunt mari, dar cand culegi satisfactii nimic nu mai conteaza. Pamir este un caucazian de 23 de luni. Stapanii l-au cumparat din Chisinau cand era mic cu numai cateva sute de euro. Acum e campionul Romaniei si valoreaza cat o masina - peste 20.000 de euro.

Leu este un ciobanesc mioritic si i-a cucerit imediat pe arbitrii. A luat trofeul pentru cel mai frumos caine din rasa lui. Pentru Crush - un dog german de 9 luni - abia acum incepe "cariera". Este primul concurs la care participa si, din prima, i-a facut pe stapani fericiti. Si el a iesit castigator la categoria lui.

Au fost si caini din rase mai mici care au demonstat ca si felul in care arata conteaza. Spre exemplu, la aceasta rasa este foarte important ca stapanii ii spele obligatoriu o data pe saptamana si sa le ingrijeasca cu atentie blana.

In total, peste 500 de caini cu pedigree, din 70 de rase, au defilat in fata juriului in cele doua zile cat a durat competitia.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO