O copie a unei icoane facatoare de minuni a Fecioarei Maria a ajuns la Alba Iulia

15-03-2013 17:03


Aproape o mie de credinciosi au pasit astazi plini de speranta si incredere in Catedrala Mantuirii Neamului din Alba Iulia, unde a sosit, tocmai de pe Muntele Athos, o copie a icoanei facatoare de minuni Panthanassa.

Se spune ca aceasta icoana are puterea de a vindeca boli grave, precum cancerul, si multi bolnavi care au atins-o s-au tamaduit. Auzind despre sosirea acestei icoane cu puteri miraculoase, multi dintre credinciosi au venit la catedrala inca de la primele ore.

Icoana a sosit la pranz, iar credinciosii s-au imbulzit sa o atinga, fiecare purtand in suflet speranta ca va fi ajutat sa scape de boala si de necazuri. Apoi, a urmat un moment emotionant, cand un cortegiu de preoti a purtat-o in jurul Catedralei.

Maine, icoana va fi dusa si la sectia de Oncologie a Spitalului Judetean, ca sa o poata atinge toti suferinzii internati acolo si sa se roage pentru vindecare. Icoana de la Muntele Athos dateaza din secolul al XVII-lea, iar legenda spune ca a intors la dreapta credinta pe multi sceptici, dupa ce a vindecat bolnavi declarati incurabili.

Copia icoanei care a fost adusa astazi la Alba Iulia va ramane pentru totdeauna in acest oras, ca un cadou de la preotii de pe muntele Athos, insa nu la Catedrala Reintregirii, ci intr-o biserica de cartier.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO