Municipiul Turda ramane fara transport in comun din aceasta primavara

Dată publicare: 10-02-2015 16:26
Dată actualizare: 13-02-2015 06:49


Municipiul Turda ramane fara transport in comun din aceasta primavara

Conducerea STP, societatea care efectueaza transportul in comun la Turda, a anuntat autoritatile locale ca incepand din data de 20 aprilie isi va intrerupe activitatea de transport public local in oras.

Aceasta masura este impusa de imposibilitatea de a-si desfasura activitatea datorita situatiei financiare dificile in care este societatea, situatie creata in mod deliberat de municipalitate, spun cei de la STP.

Intre problemele ridicate de cei de la STP ar fi: nesanctionarea sau sanctionarea fromala a concurentei neloiale, incurajarea concurentei neloiale prin hotarari de Consiliu nelegale, limitarea artificiala si nelegala a subventiei acordate transportului public local, decontarea doar partiala de catre Municipiul Turda a abonamentelor gratuite acordate pentru aproape 5.500 de pensionari.

Pe alta parte, municipalitatea spune ca si-a respectat contractul care exista intre cele doua parti si ca problema va putea fi rezolvata doar in instanta unde deja este un proces pe rol.

Conducerea societatii de trasnsport spune ca isi va relua activitatea, dupa acea data, numai in conditiile in care vor fi convinsi, prin masuri concrete, ca la Turda se doreste aplicarea legii si sustinerea reala pentru un transport public local de calitate.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO