Mai multe sectii de vot din Cluj vor functiona, la europarlamentare, in case particulare, spatii comerciale sau foste CAP-uri

20-05-2014 13:00


Alegeri, vot

Mai multe sectii de vot din sate ale judetului Cluj vor functiona, la alegerile europarlamentare de duminica, in case particulare, spatii comerciale sau foste CAP-uri, pentru ca autoritatile locale nu au gasit alte spatii disponibile.

In comuna Baisoara, sectia de votare nr. 333 va functiona in gospodaria familiei Paraschivei Irimie, care locuieste in satul Moara de Padure la numarul 21. Primarul din Baisoara, Minodora Luca, a declarat, corespondentului Mediafax, ca a ales aceasta solutie pentru a nu pune cetatenii pe drumuri in ziua votului.


"Am decis infiintarea unei sectii de votare in gospodaria doamnei Irimie pentru ca in satul Moara de Padure nu avem scoala sau alta institutie publica. Fiind zona de munte, ne-am gandit sa nu punem oamenii pe drumuri, sa mearga sa voteze la kilometri distanta, e vorba, totusi, de circa 200 de alegatori, majoritatea in varsta. Doamna Irimie ne-a pus casa la dispozitie, iar ea va sta in bucatarie. Ii vom plati 200 de lei pentru ca ne pune casa la dispozitie timp de trei zile", a spus Luca.


Si in comuna Iara sunt trei sectii de votare, cu numerele 486, 487 si 488, care vor functiona in case particulare din catune avand, fiecare, cateva zeci de locuitori cu drept de vot. Primarul Dorin Popa a afirmat, la randul sau, ca pentru fiecare casa transformata in sectie de votare ii va fi achitata proprietarului suma de 200 de lei.


"Este un efort al proprietarului care ne pune casa la dispozitie mai multe zile, nu doar pentru ziua alegerilor si nimeni nu mai face nimic pe gratis. Nu avem in catunele respective, cum sunt Magura sau Borzesti, scoli sau alte institutii si atunci a trebuit sa gasim o solutie"
, a spus Popa.


In comuna Baciu, o sectie de votare, cea cu numarul 319, va fi infiintata intr-un spatiu comercial unde a functionat o firma care vindea centrale termice.


"Am inchiriat spatiul comercial, iar proprietarul nu ne-a cerut niciun leu. Avem circa 2.000 de alegatori in zona din comuna unde va functiona aceasta sectie si nu aveam alta solutie", a declarat primarul Florin Muresan.


De asemenea, in comunele Capusu Mare, Feleacu si Mica vor functiona sectii de votare in fostele CAP-uri, care vor fi amenajate pentru a corespunde noii destinatii.


In judetul Cluj sunt asteptati la urne 599.262 de alegatori. Autoritatile au pregatit 653 de sectii de votare, din care cele mai multe - 181 - vor functiona in municipiul Cluj-Napoca, fiind amenajate in unitati de invatamant sau institutii publice.
 

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO