Legendarii Deep Purple concerteaza in aceasta seara pe Cluj Arena

Ultima actualizare: 10-06-2013 06:46

Fanii legendarei trupe Deep Purple numara orele pana cand britanicii care au scris istorie in muzica rock vor concerta la Cluj. Pregatirile sunt pe ultima suta de metri pe scena instalata pe noul stadion din oras.

 

Membrii trupei au ajuns la Cluj ieri la pranz. Le-au cerut organizatorilor sa fie plimbati cu patru limuzine speciale si sa aiba in camere bere de la noi si fructe proaspete. Peste 25.000 de oameni au cumparat bilete la concertul din aceasta seara. Spectacolul de pe Cluj Arena va fi urmat maine seara de un concert UB40.

Imediat ce au pus piciorul in Cluj, membrii trupei Deep Purple au plecat direct la hotel, iar chitaristul Steve Morse a vorbit despre diferenta dintre epocile in care au cantat.


"Publicul din anii `70 era mult mai eclectic, nu asteptau sa auda doar un singur tip de muzica. Nu era internet, se uitau putin la televizor, iar oamenii mergeau la concerte sa se simta bine. In zilele noastre e greu sa faci oamenii sa mearga la concerte, dar totusi merg, ceea ce e incredibil", a spus Steve Morse, chitaristul trupei Deep Purple.

Morse a vorbit si despre pierderea lui John Lord, claparul trupei, rapus de cancer anul trecut. "A fost foarte trist. A fost un prieten adevarat. Ma bucur ca am reusit sa cant alaturi de el, un tip incredibil, o mare personalitate", a conchis chitaristul.

Despre concertul ce va avea loc in aceasta seara, Steven Morse ne-a spus ca vor canta melodii noi, piese in premiera, trei sau patru melodii de pe noul album si hiturile lor: “Child in time” si “Smoke on the water”.

Pentru scena concertului, una dintre cele mai mari din Europa, s-a asudat din greu. Scena va fi incadrata de o constructie cu o deschidere de 60 de metri, iar showul va fi difuzat pe trei ecrane uriase.


Acum 13 ani, membrii Filarmonicii din Cluj au fost invitati intr-un turneu Deep Purple. Acum, multi dintre instrumentisti au tinut sa vina la concert.

Biletele pentru concertul de la Cluj costa intre 45 si 350 de lei.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO