Ioan Andone are zilele numarate pe banca CFR-ului. Viitorul antrenor, adus la propunerea lui Cadu

Carlos Brito

Din toamna anului 2006 la Cluj, Ricardo Cadu a devenit un pion de baza la formatia din Gruia. "Ne consultam cu Cadu cand luam deciziile importante pentru club", recunoastea Iuliu Muresan la inceputul sezonului.

Presedintele campioanei a primit joi noaptea, dupa esecul cu Viitorul, acceptul lui Paszkany sa aduca un nou antrenor in locul lui Andone dupa meciul cu Galatasaray. Se pare ca pe "Falcos" nu il va salva nici remiza la Istanbul, sefii din Gruia dorind sa produca un soc la echipa. Muresan s-a consultat cu Ricardo Cadu, care, dupa ce a discutat si cu ceilalti lusitani din lot, a propus ca Jorge Costa sa revina la CFR. Muresan a declinat propunerea, nefiind multumit pe deplin de cum a lucrat Costa la Cluj in precedentul mandat. Cadu a venit mai apoi cu o alta varianta: Carlos Brito (49 de ani), cu care a lucrat la Boavista in sezonul 2005-2006.

Muresan a pus ochii pe el de doi ani

Noua propunere a capitanului e pe placul presedintelui. Brito e de peste doi ani in vederile sefilor din Gruia, dupa ce a promovat cu Rio Ave in primul esalon si s-a luptat in 2011 pana spre finalul sezonului la cupele europene. Cel mai probabil, azi sau maine Muresan il va fi oferta pe Brito, care din vara e liber de contract, si nu este exclus ca de miercuri lusitanul sa vina la Cluj. Noul antrenor va avea ca obiectiv calificarea in primavara Ligii si calificarea in Europa League.

Declarativ, Cadu lupta pentru "Falcos"

Citește și
Liviu Ganea
Deac si Ganea, apti de lupta cu Hagi
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Pe de alta parte, capitanul echipei, Ricardo Cadu, si-a afirmat, la nivel declarativ, sprijinul pentru Andone, la plecarea in Turcia. "Luptam pentru Andone, pentru grup. Nu cred ca e posibil ca Andone sa plece de la CFR, chiar daca in campionat nu stam bine, in Liga Campionilor mai avem sanse. Am obtinut 5 victorii consecutive in Liga, asta nu e putin si de aceea nu merita sa plece. Galata este o echipa foarte buna, vom face tot posibilul sa scoatem un rezultat bun si sa ramanem cu sanse la primavara europeana", a afirmat Cadu.

A fost contestat si de vestiar

Andone va plati astfel tribut pentru rezultatele dezamagitoare din Liga I, competitie in care a pierdut 20 de puncte in primele 12 etape. Un alt motiv important pentru care Paszkany si-a dat acordul pentru o schimbare pe banca tehnica este stilul mult prea defensiv practicat de CFR sub conducerea lui Andone.
La inceputul sezonului, liderii vestiarului i-au si reprosat acest fapt tehnicianului, dar "Falcosul" nu si-a schimbat punctul de vedere. Presedintele Muresan voia sa il demita pe antrenor acum doua saptamani, dar atunci patronul Paszkany s-a opus.

CV Carlos Brito
» Data nasterii: 21.09.1963
» Locul nasterii: Porto
» Cariera de antrenor:
» 1996-2000: Rio Ave
» 2000-2001: Estrela Amadora
» 2002-2005: Rio Ave
» 2005-2006: Boavista
» 2006-2007: Nacional
» 2007-2008: Leixoes
» 2009-2012: Rio Ave

Lotul deplasat la Istanbul:

Portari: Felgueiras, Stancioiu, Minca

Fundasi: Pinto, Cadu, Piccolo, Rada, Maftei, Camora, Sepsi

Mijlocasi: Muresan, Aguirregaray, Alberto, Godemeche, Nicoara, Bastos, Valente, Pedro

Atacanti: Sougou, Kapetanos, Bjelanovic, Bus

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Anul trecut se batea cu Steaua si Dinamo, acum s-a ales praful de Vointa Sibiu
Anul trecut se batea cu Steaua si Dinamo, acum s-a ales praful de Vointa Sibiu

Echipa Vointa Sibiu a cerut la federatie sa fie retrasa din liga a doua. Nu mai are bani. E al treilea oras mare al Romaniei care ramane fara fotbal, dupa Craiova si Timisoara.

Deac si Ganea, apti de lupta cu Hagi
Deac si Ganea, apti de lupta cu Hagi

CFR-ul pleaca duminica spre Istanbul. Clujenii vor avea 4 zile de deplasare la turci, cea mai lunga deplasare pentru un meci de Liga din istoria ardelenilor.

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”

Medicul Cătălin Cârstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei a declarat că mandatul său este pe masa coaliției. Liderii celor două partide i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate.

Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg
Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg

Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, printre care baterii de rachete Patriot, a anunţat, vineri, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.