”Il Trovatore” revine la Opera Nationala Romana din Cluj-Napoca

Ultima actualizare: 26-01-2015 07:02
”Il Trovatore” revine la Opera Nationala Romana din Cluj-Napoca

Opera Nationala Romana din Cluj-Napoca va invita duminica, 25 ianuarie, de la ora 18.30, sa va bucurati de celebrul si impresionantul titlu verdian ”Trubadurul”, de Giuseppe Verdi.

Noua reprezentatie a popularei partituri va introduce melomanii clujeni intr-o captivanta si agitata poveste spaniola a secolului XV, in care iubirile pasionale, diferentele sociale si idealurile de libertate se intrepatrund ireversibil.

”Trubadurul”, sub titlul original ”Il trovatore”, este o opera in patru acte compusa de Giuseppe Verdi, pe un libret de Salvatore Cammarano. Premiera absoluta a operei a avut loc in urma cu 162 de ani, pe data de 19 ianuarie 1853, la Teatro Apollo din Roma, fiind considerata unul dintre cele mai apreciate repere lirice internationale. Cursul narativ urmareste povestea de dragoste dintre Manrico, trubadurul provensal, si Leonora, o tanara contesa, iubire impiedicata de cruzimea razbunarilor provenite din lumea inaltei nobilimi si cea a simplilor gitani.

Interpretarea clujeana a exceptionalei capodopere verdiene aduce pe scena o distributie apreciata : Hector Lopez (Manrico, un trubadur), Carmen Gurban (Leonora, Contesa de Sargosto), Fülöp Martin (Contele de Luna), Andrada Ioana Rosu (Azucena), Liza Kadelnik, Simonfi Sandor, Florin Pop, Stefan Zelei si Radu Pintea, acompaniati de Orchestra Operei Romane clujene, aflata sub bagheta dirijorului Horváth József si Cor, coordonat de Corneliu Felecan. Regia artistica este semnata de Rodica Popescu Moisa.

Biletele spectacolului sunt puse in vanzare la Agentia Teatrala, in reteaua Eventim (magazinele Orange- inclusiv Orange Shop Dej si Turda, Germanos, Vodafone, Domo, Librariile Carturesti, Humanitas) si online pe www.eventim.ro.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO