Festivalul International "Cluj Blues Fest" ajunge anul acesta la cea de-a III-a editie cu multe noutati

Ultima actualizare: 27-08-2016 07:05
Festivalul International „Cluj Blues Fest” ajunge anul acesta la cea de-a III-a editie cu multe noutati

Festivalul International "Cluj Blues Fest" este asteptat de clujenii iubitori de muzica buna, iar are anul acesta noutati semnificative: o locatie noua si un program cu nume mari si exotice ale bluesului mondial.

Cluj Blues Fest 2016 va avea loc in 6-7 octombrie, la Casa de Cultura a Studentilor. Dupa doua editii cu sali neincapatoare, schimbarea locatiei survine in mod normal pentru un festival in cresterere si cu un line-up puternic, precum cel pe care festivalulul il are in 2016. Pretul biletelor ramane accesibil, intre 40-60 de lei, iar in perioada de pre-sale, pana in 20 septembrie orice loc din sala poate fi achizitionat la pretul unic de 40 lei de pe biletmaster.ro.

Programul festivalului prezinta 5 nume ale bluesului national si international care vor aduce pe scena de la Cluj blues autentic, dar si influente exotice, ritmuri de funk, soul, jazz, rock si chiar gospel.

Program CLUJ BLUES FEST 2016
JOI, 6 OCTOMBRIE, ora 19.00

CALIN CYFER TRIO (RO)
SIR WALDO WEATHERS, THE SOUL OF JAMES BROWN (USA)

VINERI, 7 OCTOMBRIE, ora 19.00

FLORIN GIUGLEA GROUP (RO)
HARRIET LEWIS (USA) feat. GREGOR HILDEN BAND (DE)

CALIN CYFER este de mai bine de 10 ani un nume apreciat al bluesului din Romania datorita tehnicii si energiei sale. Muzica lui acopera o gama larga de influente muzicale, imbinand armonios elemente de blues cu ritmuri de funk sau chiar muzica alternativa.

SIR WALDO WEATHERS, THE SOUL OF JAMES BROWN (USA)  Sir Waldo Weather, muzicianul pe care toti artistii mari si-l doreau cu ei in turnee! Timp de 10 ani a facut parte din bandul lui Charlie Pride, 15 ani a fost alaturi de James Brown, ulterior avand turnee cu Michael Jackson, B.B. King, Little Richard, Jerry Lee Lewis, Dr. John, Harriet Lewis, Delbert McClinton si Phil Collins. Astazi, Sir Waldo Weathers este numit si Da Pope of Funk.

FLORIN GIUGLEA, omul pentru care chitara electrica este ridicata la rang de arta, poveste si mestesug. Florin cunoscut drept lutierul electric, este apreciat pentru ca reuseste sa insufle caracter chitarelor pe care le construieste.

HARRIET LEWIS (USA) feat. GREGOR HILDEN BAND (DE)
O voce puternica a bluesului international, originara din Philadelphia, Harriet Lewis a avut de-a lungul carierei sale colaborari muzicale cu Eric Clapton, George Benson, Michael Jackson si multi altii.

Muzica lui Gregor Hilden poate fi caracterizata ca un mix de soul, blues si swing, interpretand cu aceeasi pasiune notele traditionale si cele moderne ale bluesului si jazzului.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO