Elevii din Cluj au invatat sa salveze vieti. Nemtii i-au pregatit sa faca fata dezastrelor urbane

08-08-2012 14:29

tabara salvatori

Un grup de 14 elevi au fost instruiti in Germania in cadrul unui atelier de pregatire international de cautari si salvari urbane. La instruire au participat si elevi din Turcia, Germania, Islanda si Rusia.

In cadrul taberei, tinerii au fost pusi in fata unor exercitii majore de salvare pentru a putea interveni in cazul unor posibile dezastre urbane. Au fost alcatuite 4 grupe de nationalitate mixta, care pe langa instruire au avut parte si de timp liber.

Tabara a fost organizata de THW Jugend (Organizatia de Tineret a Agentiei Federale pentru Asistenta Tehnica la Dezastre din Germania) si s-a desfasurat in localitatea Osnabrück, intr-o fosta cazarma britanica si in doua poligoane specializate de pregatire ale THW din localitatile germane Bad Nenndorf si Nordhorn.

Pentru exercitii au fost necesare 18.000 de ore de munca din partea echipei de organizare, constituita din 76 de membrii volunari dintre care 13 internationali, 11 autospeciale de interventie ale THW, 11 microbuze de transport, 5 autoturisme, 22.000 de portii de mancare, 4.300 de litri de apa minerala si 14.000 de chifle pentru a fi posibila desfasurarea acsetui atelier de pregatire.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO