Drama unor mame care s-au imbolnavit de meningita chiar in timp ce isi aduceau copiii pe lume

Ultima actualizare: 06-11-2012 00:47

La aproape o jumatate de an de cand 6 gravide s-au imbolnavit de meningita la Spitalul Judetean din Zalau, una dintre femei traieste inca in cosmar. E internata la Clinica de Boli Infectioase din Cluj, unde i se introduc antibiotice direct in creier.

Intre timp, familiile altor patru mame au facut plangere penala pentru vatamare corporala din culpa.

Ioana are 23 de ani si a fost infectata imediat dupa nastere. A apucat sa-si stranga pruncul la piept doar cateva zile. Ea a fost ultima din cele sase femei care au nascut in aceeasi sala in data de 18 mai. De atunci, totul in viata ei s-a schimbat in rau.


"A stat prin spitale. Au revenit durerile de coloana, pulsatiile, durerile de cap, febra. Am depus si o plangere penala, nu doar eu, inca trei tatici”, spune Raul Ciupe, sotul femeii.

Dreptate vor si celelalte femei care s-au imbolnavit de meningita.

"Sotia mea momentan se simte bine, dupa toate tratamentele pe care le-a facut si ultimele analize i-au iesit bine. O sa cerem si despagubiri norma, pentru ca, va dati seama, copiii nostri nu si-au vazut mamele in prima luna de viata", spune Sabadas Razvan, un alt tatic.

Starea Ioanei este acum stabile, dar asta nu inseamna ca va fi externata curand. Intre timp, la Zalau anchetele au fost finalizate, iar sala de obstetrica ginecologie s-a redeschis.

''S-a facut supravegherea de catre personalul din departamentul de infectii nozocomiale a tuturor actiunilor de dezinsectie, de curatenie. Au fost acordate, la momentul respective, sanctiuni personalului responsabil", a declarant Ligia Marincas, directorul Directiei de Sanatate Publica Salaj.

Plangerea penala depusa de cele patru familii pentru vatamare corporala din culpa se afla deja la Parchet.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO