Dezastru pentru U: Concordia a castigat litigiul in cazul Marius Martac. Sepcile pierd meciul la masa verde

Ultima actualizare: 28-04-2014 07:03
Martac, U Cluj

FRF a dat dreptate Concordiei Chiajna, care a contestat dreptul de joc al lui Martac, in meciul direct. Astfel, "U" Cluj va pierde partida la "masa verde". Pe teren, cele doua formatii remizasera, scor 1-1.

Fundasul adus in iarna a evoluat si in meciul cu ACS Poli, castigat de Universitatea, scor 2-1, dar timisorenii nu au contestat utilizarea sa. Federatia se poate insa autosesiza, caz in care "U" ar pierde si aceasta partida.

Veste teribil de proasta pentru Universitatea Cluj primita din partea FRF. Comisia de Recurs a dat dreptatea Concordiei Chiajna, care a contestat dreptul de joc al lui Marius Martac, in partida incheiata 1-1. Fotbalistul a fost transferat temporar de Otelul Larisa la Corona Brasov pentru perioada 07.08.2013 - 30.06.2014, dar acesta si-a incheiat contractul cu brasovenii inainte de expirarea termenului pentru transferul temporar si a semnat cu Universitatea. Initial, Departamentul Competitii al LPF a dat dreptatea Universitatii in litigiul cu Chiajna.

"Jucatorul are dreptul ca, in perioadele de transfer, sa revina la clubul cedent, daca acesta solicita, sau sa incheie un nou contract cu un alt club numai pentru perioada de pana la expirarea transferului temporar. In cazul de fata, fotbalistul a ales sa incheie un contract cu un nou club. Opinam ca legitimarea jucatorului este efectuata in mod regulamentar, iar Marius Martac are drept de joc pentru Campionatul National", a scris in raspunsul LPF din 13 martie.

Numai ca oficialii Chiajnei s-au adresat si Comisiei de Recurs, din cadrul FRF, deoarece au contestat legitimarea lui Martac si nu dreptul sau de joc, iar Federatia se pare ca a dat dreptate Chiajnei. In urma acestei decizii, Universitatea va pierde cu 0-3 meciul cu formatia din Chiajna. Daca decizia nu se va modifica, "U" Cluj va ramane pe locul 12, cu 32 de puncte, cu doar doua mai multe decat FC Brasov, formatie clasata in acest moment pe ultimul loc retrogradabil, 15.

Se autosesizeaza Federatia?

Sunt sanse mari ca Universitatea sa piarda si meciul cu ACS Poli, cu 0-3, din cauza ca l-a utilizat pe Martac si in acel joc. Timisorenii nu au depus contestatie inainte de meci ca sa poata contesta si ei utilizarea jucatorului, dar in aceste cazuri Federatia se poate autosesiza, asa cum s-a mai intamplat. In acest caz, clujenii ar pierde inca 3 puncte in clasament (pe teren s-au impus cu 2-1) si ar pica pana pe locul 15, cu 29 de puncte.

"Am luat act de decizia Comisiei de Recurs, iar pana vineri asteptam motivarea pentru a stii exact pasii pe care trebuie sa-i urmam. Dreptatea este de partea noastra", Vlad Munteanu, presedinte U Cluj.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO