Derby-ul dezechilibrului. U nu si-a mai invins marea rivala de la CFR de 41 de ani


Ultimul update: Duminica 15 Septembrie 2013 07:01
Data publicarii: Joi 12 Septembrie 2013 11:34
Categorie: Ardeal
derby, CFR Cluj, U Cluj,

Universitatea nu a mai invins pe CFR de 41 de ani, timp in care cele doua echipe s-au intalnit de 17 ori in primul esalon. Niciodata nu a mai existat o astfel de diferenta intre cele doua echipe fanion ale Clujului.

In ultimul deceniu, derby-ul formatiilor din Cluj a fost mereu unul tensionat. In sezonul 2007-2008, CFR a castigat primul titlu, in ultima etapa, chiar pe terenul marii rivale. Au urmat meciurile din apogeul „erei Walter” la „U”, care au fost cele mai echilibrate din ultimii ani si care au culminat cu cel intrerupt din cauza incidentelor, in 2012, si cel in care CFR a intors rezultatul de la 0-2 si a luat campionatul tot pe stadionul „dusmanilor“.

„Sepcile rosii“ trebuie sa caute bine in arhiva ca sa gaseasca ultima victorie impotriva „feroviarilor“. Sezonul 1971-1972 e ultimul in care „studentii“ au triumfat in derby. A fost 1-0 atunci, in returul de pe „Ion Moina“. De la acel meci, cele doua echipe s-au intalnit de 16 ori in Liga I si o data in Cupa Romaniei. CFR a castigat 8 dintre aceste partide.

900 de meciuri in plus pentru CFR

Cea mai mare diferenta e la capitolul experienta in Liga I. Intreg lotul CFR-ului are aproape 1.900 de partide jucate in prima liga. Numarul de meciuri al „feroviarilor“ e dublu fata de cel al jucatorilor lui Ionel Ganea. Cu 7 juniori in lot, Universitatea se poate lauda doar cu putin peste 900 de partide in Liga I, cand vine vorba de suma meciurilor jucate. Abrudan, cu 165 de partide, e jucatorul lui „U“ cu cea mai mare experienta, in timp ce Ene, Takacs, Kovacs sau Neagu au sub 10 jocuri in prima liga.

CIFRELE DERBYULUI ARDEALULUI

28 de meciuri intre „U“ si CFR s-au disputat pana acum in Liga I

3 victorii are Universitatea in derby-uri

5 victorii are CFR in partidele cu marea rivala

5 orase pe langa Cluj, cu exceptia Bucurestiului, au mai avut derby uri locale la nivelul primului esalon: Arad, Craiova, Oradea, Ploiesti si Timisoara

Evolutiile slabe ale celor doua echipe au facut ca fanii sa nu se mai inghesuie la casele de bilete. Organizatorii se asteapta la un record negativ de asistenta, in comparatie cu ultimele partide

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO