Bunica din Bistrita care isi crestea singura nepotica de 6 ani intr-un depozit a primit cadou o casa


Ultimul update: Duminica 15 Septembrie 2013 07:01
Data publicarii: Joi 12 Septembrie 2013 10:34
Categorie: Ardeal

Povestea emotionanata a bunicii din Bistrita care isi crestea singura nepotica de 6 ani, nascuta cu o malformatie grava, a impresionat o tara intreaga.

 Cele doua traiau intr-un depozit, iar acum au casa lor. Oameni cu suflet au facut donantii, iar locuinta a fost primita cadou.

Vestea cea mai buna vine din partea medicilor, care au examinat-o pe copila si au spus ca deocamdata nu trebuie operata, dar e necesar un tratament strict pe baza de medicamente.

Chiar daca are numai 6 ani, Felipa trateaza problemele ca un om mare. Rugaciunile - asa cum stie ea sa le spuna - au avut putere si visul copilei de a trai impreuna cu bunica intr-o casa s-a implinit. "Atat e ea de fericita si zice: mama asta e casuta noastra? Si ii spun: Da, mama, a ta si a mea!", spune Domnica Turic, bunica fetei.

Bunica o creste singura pe micuta, dupa ce mama a parasit-o. Multi ani au trait amandoua intr-un depozit, iar Felipa este grav bolnava. Sufera de stenoza pulmonara, o boala care o impiedica sa faca efort. Initial, bunica s-a temut sa ceara ajutorul asistentilor sociali, de teama sa nu-i ia fetita de langa ea. Abia acum, cand cazul lor a fost mediatizat, a putut sa-i faca si-un control de specialitate, la Clinica de Chirurgie Cardio-Vasculara din Targu Mures.

"Am sarit in sus cand a zis ca nu e de operatie si a spus doamna doctor: nu sarii, bunica, ca inca nu putem sa zicem ca Felipa e un copil normal..."

De cand au si-o casa, cele doua duc, in sfarsit, un trai decent, iar Felipa poate sa urmeze tratamentul pe care i l-au dat medicii. Bunica e cea care o supravegheaza in permanenta.
"Nu stiu, va spun, m-am pus pe genunchi si am inceput sa plang si am zis totusi sa nu mor si sa las copilutul acesta pe drumuri."

Femeia este acum mult mai linistita si spera ca nepoata ei sa se faca bine, sa o poata inscrie la scoala. Vrea ca cea mica sa isi construiasca un viitor si sa duca o viata normala.

Legea familiilor fericite. La un an de la modificarea legii adoptiilor se vad si primele rezultate
Cainii fara adapost din Satu-Mare primesc a doua sansa la viata
VIDEO PROTVPLUS.RO