Dans traditional Palestinian, in weekend la Cluj-Napoca

Ultima actualizare: 13-04-2014 06:54
Dans traditional Palestinian, in weekend la Cluj-Napoca

Primul congres medical Romano-Palestinian aduce in acest weekend la Cluj un spectacol unic de dans si cantec traditional Palestinian al formatiei Funonyat. Orasul a fost ales pentru acest eveniment datorita multiculturalismului si diversitatii etnice.

Ambasada Palestinei in Romania impreuna cu Asociatia Palestinienilor din Transilvania invita clujenii la un spectacol de dans traditional Palestinian, „dabke”. Evenimentul face parte face dintr-un turneu national, organizat cu ocazia primului congres medical Romano-Palestinian la Bucuresti.

Eveminentul va avea loc pe 12 aprilie 2014, incepand cu orele 18:00, in sala de spectacole a Academiei de Muzica Gheorghe Dima.

“Dabke, dansul traditional Palestinian, suprinde prin energia, magia si ritmurile muzicii orientale esenta culturii palestiniene pe care ne bucuram sa o impartasim din nou cu clujenii. Primul spectacol de acest gen a avut loc in 2012, atunci cand, recunoasterea Palestinei ca Stat Observator de catre O.N.U a reprezentat un moment istoric pentru poporul si cultura palestiniana. Entuziasmul cu care spectatorii au umplut randurile salii de spectacole a Academiei, ne-a determinat sa organizam pentru a doua oara, de aceasta data celebrand primul congres medical Romano-Palestinian”, a declarat Sama Shakhshir, reprezentant al Asociatiei Palestinienilor din Transilvania.

Spectacolul se va desfasura in compania formatiei de dansatori palestinieni, Funyonyat. Veniti special din Ramallah pentru acest spectacol, formatia este compusa din tineri dansatori palestinieni, atat crestini cat si musulmani..

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO