Cum sa iti dresezi catelul. Toti patrupezii trebuie sa invete comanda asteapta

21-07-2012 09:35

Inca din copilarie invatam ca repetitia este mama invataturii. Aceasta lectie se aplica si in cazul cateilor din rasa Chow-chow, deoarece este cea mai incapatanata si greu de dresat rasa.

In ciuda faptului ca sunt extrem de simpatici si foarte jucausi cateii din rasa chaw chaw sunt neascultatori si foarte greu de dresat. Tocmai de aceea cand vine vorba despre aceasta rasa cuvantul cheie este rabdarea. La inceput catelul va avea tendinta sa nu respecte comanda, iar in acest caz trebuie sa ii taiem orice alta idee prin comanda de interzicere nu.

Pentru ca patrupedul sa invete cat mai usor comanda asteapta trebuie urmati anumiti pasi. "Un gest frecvent intalnit prin care stapanul ii arata catelului ca incepe comanda asteapta este cu palma spre el..asteapta. Ma indepartez usor cu spatele si nu ma misc repede pt ca daca ma misc repede cainele va deveni agitat si s-ar putea sa plece de acolo”, precizeaza dresorul Vasile Cordos.

De fiecare data se mareste distanta, eventual timpul de asteptare si se schimba pozitia. Proprietarii sunt incurajati sa faca alte activitati in timp ce cainele asteapta dar trebuie neaparat sa supravegeze si catelul in tot acest timp.

Acesti catei au aparut prima data in China si la origini sunt rase de paza. Prin urmare se comporta in anumite situatii ca un adevarati caini de paza. Dresorul Vasile Cordos recomanda proprietarilor sa il fereasca de copii mici care vin sa il ia in brate pentru ca nu se stie niciodata cum va reactiona.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO