Cu o floare nu se face primavara, dar poti lumina chipul femeii iubite

Ultima actualizare: 01-05-2012 22:58

O zambila, o frezie sau un buchet de ghiocei este cel mai frumos cadou de 1 si de 8 Martie. Cu gandul la aceste zile, producatorii serelor din Targu Mures au pregatit deja mii de ghivece cu flori.

Aceste flori vor ajunge zilele acesstea in piete si vor atrage privirile clientilor si, totodata, un numar mare de comenzi. Mii flori bucura acum ochii producatorilor din Targu Mures si vor incanta inimile doamnelor si domnisoarelor care le vor primi de 1 si 8 Martie. Pana sa ajunga insa la ele, plantele sunt tinute la temperaturi speciale si udate de mai multe ore pe zi, ca sa ramana proaspete. Angajatii serelor recolteaza florile, le fac buchete, iar bobocii ii aduna pe culori si asteapta sa infloreasca. "Frezia pentru flori taiate dureaza din luna august, cand se planteaza la sol, este un ciclu de productie de aproape un an de zile ca sa fie livrata de 1 si 8 martie", spune Gheorghe Muresan, administratorul serelor din Targu Mures.

Cum gerul din aceasta iarna a pus in pericol florile crescute in ghiveci, proprietarii serelor au fost nevoiti sa gaseasca tot felul de solutii. "Avand in vedere ca inclazirea centrala este destul de scumpa, am instalat in sere sobe, facute din butoaie si in zilele care nu sunt foarte friguroase, suplimentam incalzirea cu lemne". Acum, proprietarii serelor spera doar ca in acest an comerciantii sa nu mai fie atrasi de oferta din strainatate si sa fie mai interesati de marfa de la noi din tara.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO