Cel mai vechi cinematograf din Transilvania este salvat de la ruina si folosit in scopuri culturale

12-05-2014 20:16


Cel mai vechi cinematograf din Transilvania este salvat de la ruina si folosit in scopuri culturale

 Vibe Factory Festival, festivalul de muzica electronica care va fi lansat curand la Cluj-Napoca va avea loc in fosul cinema „Favorit”, renovat special pentru evenimente deosebite.

 Iubitorii de muzica electronica, dar si cei care cauta un alt gen de distractie sunt asteptati vineri, 16 mai 2014, incepand cu ora 22.00 la fostul Cinema „Favorit” sa intalneasca nume renumite ale muzicii si anume: ,,The Model”, un nume de succes pe scena muzicii electronice romanesti, ,,Gabriel Ross”, care a mixat pe scene alaturi de James Zabiela, Leon Bolier, Tomcraft, W & W, Galen Behr, si multi alti, precum si BeatJunkz.

„Vibe Cinema” este primul eveniment de muzica electronica intr-un cinematograf din Transilvania si primul eveniment de promovare a ,,Vibe Factory Festival”. Locatia a fost aleasa in mod special deoarece cladirea fostului cinema ,,Favorit” are o incarcatura istorica deosebita fiind strans legata de inceputurile cinamatografiei clujene, gazduind primele filme mute din Cluj-Napoca, in perioada 1913-1920, acesta fiind redenumita in 1964 in “Cinema 23 August”.

,,Am ales aceasta locatie pentru ,,Vibe Cinema” pentru ca dorim sa aducem o experienta noua clujenilor si iubitorilor de muzica buna prin intermediul acestui festival, sa combinam traditia si istoria cu modernul si tot ceea ce tine de agitatia si viteza cu care lucrurile din ziua de azi se petrec. „Vibe Cinema” este primul eveniment de acest gen din Transilvania, primul eveniment care aduce muzica electronica intr-o cladire cu o mare incarcatura istorica si ne asteptam la o reactie pozitiva din partea publicului clujean”, a spus organizatorul evenimentului.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO