Derby-ul flamanzilor! Ziua Z la Dinamo

Derby-ul flamanzilor! Ziua Z la Dinamo

Dinamo si CFR Cluj, doua echipe cu probleme financiare deloc de neglijat la nivelul jucatorilor, se vor intalni maine seara in derby-ul etapei a opta. Ultimul meci direct, cel din Supercupa, a fost castigat de Dinamo la penalty-uri.

Problemele financiare pe care le are Dinamo nu mai sunt un secret pentru nimeni, mai ales ca echipa din "Stefan cel Mare" a fost penalizata in aceste zile si de UEFA, care a blocat banii care i s-ar fi cuvenit clubului din participarea in preliminariile Europa League. La cele aproximativ zece milioane de euro pe care dinamovistii le datoreaza bancilor si statului, se adauga si datoriile catre jucatori. Problema este ca aceste restante vor "implini" fix trei luni pe 15 septembrie, adica la o zi dupa meciul cu CFR Cluj, unul foarte important pentru dinamovisti. In acest caz, cele 90 de zile scurse de cand fotbalistii nu au mai vazut vreun ban in cont le dau dreptul sa depuna memorii pentru a deveni liberi de contract.
 

Exista si rezistente mai mari de patru luni

Momentan, nu exista indicii ca vreun jucator ia serios in calcul varianta depunerii unui memoriu, dar situatia se poate schimba in viitorul apropiat, mai ales ca unii dintre componentii lotului au restante si mai mari de trei sau chiar patru luni, conform unor persoane din anturajul lui Dinamo.

Totusi, pentru a evita o astfel de situatie neplacuta tocmai in preajma meciului cu CFR si pentru a se asigura ca jucatorii nu-si pierd concentrarea pentru partida impotriva clujenilor, sefii clubului le au dat asigurari tuturor ca azi sau cel mai tarziu maine le va fi virata o parte din drepturile financiare.

Citește și
Andone, cfr cluj
Andone si-a luat jucator de clasa
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

Asa cum ProSport a anuntat inca de vineri, Dinamo este datoare cu aproximativ 200.000 de euro si fata de Astra, pentru transferurile lui Cosmin Matei si, mai ales, Sorin Stratila, motiv pentru care oficialii alb-rosilor se gandesc serios sa renunte la cel din urma

Edgar Alvarez a lipsit de la antrenamentul de ieri al lui Dinamo, fiind plecat la Bologna, unde a efectuat un control medical amanuntit. Mijlocasul revine azi in tara

Platesc doar titularii

Apele s-au tensionat in Gruia dupa inceputul slab de sezon. Dupa ce echipa sa a pierdut 11 puncte in primele 7 etape, Paszkany a blocat salariile jucatorilor. Sefii din Gruia i-au anuntat pe fotbalisti ca ieri urmau sa isi incaseze drepturile financiare pe lunile iulie si august. Unii dintre ei au avut parte de o surpriza neplacuta cand au mers sa isi ridice banii. In timp ce liderii din vestiar, Cadu, Maftei, Muresan si Kapetanos, au ajuns cu banii la zi, jucatorii care au evoluat mai putin sau deloc, cum ar fi Minca, Diogo, Hora, Celestino si Kivuvu, au primit cel mult salariul pe doua saptamani sau pe o luna. De asemenea, fotbalistii campioanei mai au de incasat si bonusul de 70.000 de euro pentru castigarea titlului si calificarea in grupele Ligii Campionilor. Cu toate acestea, CFR nu figureaza la UEFA cu nicio datorie la jucatori, asta deoarece a trimis dosarul de licentiere la inceputul lunii iunie.
Cel putin 7 puncte pentru a lua prime

Elevii lui Ioan Andone, aflati la 9 puncte de liderul Pandurii, stau prost si cu incasarile din prime. Practic, campionii au primit doar o prima, aproximativ 2.000 de euro, pentru cele 9 puncte castigate cu Medias, Ceahlaul, Vaslui si Otelul. In schimb, pentru cele doua puncte castigate cu Iasi si cu Petrolul jucatorii lui Andone nu au mai incasat niciun ban.

Pentru a primi din nou bonusuri, Cadu si compania trebuie sa obtina minimum 7 puncte din urmatoarele trei partide: in deplasare cu Dinamo si Pandurii si acasa cu Gloria.

O singura infrangere a inregistrat CFR in cele 11 partide, pe terenul Rapidului, scor 2-3. Dinamo a pierdut trei partide: ambele impotriva lui Metalist si in fata Astrei

Nu sunt probleme cu salariile la CFR. Primele de obiectiv le achitam la inceputul lunii octombrie, asa cum a fost intelegerea
Iuliu Muresan, presedinte CFR Cluj

20 de milioane de euro va incasa campioana Romaniei de la UEFA pentru ca s-a calificat in grupele Ligii
 

Articol recomandat de sport.ro
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Citește și...
Nationala in drum spre Rio. Fara CFR!
Nationala in drum spre Rio. Fara CFR!

Echipa nationala a Romaniei incepe azi drumul catre o calificare mult visata la turneul final al Campionatului Mondial din Brazilia 2014. “Tricolorii” se bat pentru calificare cu Olanda, Turcia, Ungaria, Estonia si Andorra.

Andone si-a luat jucator de clasa
Andone si-a luat jucator de clasa

CFR-ul a mutat puternic pe piata transferurilor in ultimele zile si a reusit nu mai putin de patru achizitii. Unul dintre jucatorii nou-veniti si probabil cel mai important este uruguayanul Jorge Martinez.

Recomandări
FMI: Riscul de recesiune a economiei mondiale este minim, în ciuda incertitudinilor geopolitice
FMI: Riscul de recesiune a economiei mondiale este minim, în ciuda incertitudinilor geopolitice

Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică, relatează CNBC.

Pompierii continuă căutările sub dărâmături în urma exploziei din Craiova. Momentul deflagrației violente a fost filmat
Pompierii continuă căutările sub dărâmături în urma exploziei din Craiova. Momentul deflagrației violente a fost filmat

O explozie puternică a transformat miercuri noapte într-o ruină o clădire pentru nefamiliști din Craiova. O femeie a murit, iar alte trei persoane au ajuns la spital, după ce o parte din primul etaj s-a prăbușit.

WSJ: Liderii de război ai Israelului nu au încredere unii în alţii. Există păreri radicale și o rivalitate veche
WSJ: Liderii de război ai Israelului nu au încredere unii în alţii. Există păreri radicale și o rivalitate veche

După şase luni de conflict împotriva Hamas, publicul israelian este profund divizat în ceea ce priveşte modul în care se poate câştiga războiul din Fâşia Gaza.