Ansamblu de balet pe gheata de la St. Petersburg revine la Cluj cu Lacul lebedelor

Ultima actualizare: 07-12-2012 07:16
lacul lebedelor, st. petersburg

Cel mai cunoscut balet pe gheata din lume, Ansamblul de Stat al Baletului pe Gheata din St. Petersburg, revine in aceasta iarna la Cluj-Napoca cu o noua productie, Lacul lebedelor.

Baletul de stat din Sankt Petersburg le propune clujenilor Lacul lebedelor, de Piotr Ilici Ceaikovski. Peste doua tone de gheata vor fi instalate la Teatrul National Cluj-Napoca pentru a pregati cele doua reprezentantii din 17 ianuarie 2013, iar spectacolul se anunta unul grandios, cu artisti premiati, o coregrafie de exceptie si zeci de costume fastuoase.

Ansamblul numara peste 50 de balerini patinatori, multi campioni europeni, mondiali sau olimpici la patinaj artistic, majoritatea maestri ai sportului in Rusia.

Ansamblul de Stat al Baletului pe Gheata din St. Petersburg a fost infiintat in 1967 de catre coregraful Konstantin Boyarsky, combinand pentru prima data in lume baletul clasic cu patinajul artistic.

La Cluj-Napoca, artistii au sustinut pentru prima data un spectacol in iarna trecuta, bucurandu-se de un succes rasunator la public - spectacolul Spargatorul de nuci s-a jucat cu casa inchisa.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO