Ada Milea, Elena Mandru si Iulia Merca, printre artistii care vor participa la Cluj Never Sleeps

Ultima actualizare: 13-06-2015 07:12
Ada Milea, Elena Mandru si Iulia Merca, printre artistii care vor participa la Cluj Never Sleeps

Programul celei mai scurte nopti din an s-a extins: Cluj Never Sleeps incepe sambata, 20 iunie, cu o petrecere pe plaja. Teatru, jazz si un spectaculos recital de muzica clasica si efecte vizuale sunt printre propunerile editiei 2015.

Cluj Never Sleeps si echipa Day 15 din cadrul Federatiei SHARE Cluj-Napoca si-au unit fortele pentru cea mai mare petrecere pe plaja din istoria Clujului: Day 15 Beach Party. Sambata, 20 iunie, de la 10 dimineata pana la 10 seara, plaja Grigorescu va gazdui proiectii de film, concerte, jocuri, activitati pentru copii si nu numai.

Cap de afis va fi Elena Mandru, cu un spectacol creat special pentru eveniment - Jazz Never Sleeps with Elena Mindru Finnection, in care Elena va fi acompaniata de un cvartet de jazz acustic format din muzicieni din Finlanda. Impreuna, ne invita intr-o calatorie muzicala exotica, cu un repertoriu care imbina elemente ale muzicii traditionale romanesti cu ritmurile jazz.

Seara, este timpul pentru o premiera. La ora 22, in Piata Unirii, Teatrul National Cluj Napoca prezinta primul spectacol in aer liber din istoria sa, „Clovni extraterestri”. Scenariul si regia sunt semnate de Eli Simon (SUA), iar pe scena va urca artista Ada Milea, care este unul din personajele principale.

Unul din cele mai spectaculoase momente ale Cluj Never Sleeps va fi un spectacol-concert de muzica clasica, cu efecte vizuale si electro-acustice, creat special pentru acest eveniment. „Roata de foc”, in regia Andreei Iacob, este un prilej de a o asculta pe Iulia Merca, acompaniata la pian de Mira Gavris. Sunetele vor fi transformate in efecte electronice de Jozsef Iszlai si transpuse in ilustratii vizuale de Lamaskier. Concertul are loc la ora 23:30, in curtea Institutului Francez Cluj-Napoca.

Teatrul Maghiar de Stat aduce la Cluj Never Sleeps spectacolul Breaking the waves, de la ora 20 in Sala Studio, o varianta scenica realizata de Sándor Guelmino si Györgyi Gecsényi pe baza celebrului film cu acelasi nume al lui Lars Von Trier. Regia este semnata de Tom Dugdale.

De la ora 22, clujenii pot descoperi ce inseamna sa fii actor, la „Livingroom no 9”, o noua dezbatere din seria celor initiate de actorul Balázs Bodolai pentru a apropia publicul de culisele lumii teatrului.

La miezul noptii, Teatrul Maghiar de Stat ne invita la concertul trupei Loose Neckties Society, formata in mare parte din actori ai teatrului, cu un repertoriu care cuprinde prelucrari incepand de la Crazy al lui Gnarls Barkley pana la slagarul I Follow Rivers. Concertul are loc in curtea teatrului.

Toate aceste evenimente sunt doar cateva din zecile de surprize pregatite pentru clujeni in weekendul 20-21 iunie. Cea mai scurta noapte din anul in care Cluj-Napoca este Capitala Europeana a Tineretului aduce peste 40 de evenimente culturale, realizate de asociatii si institutii de profil.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO