Traficul greu din Arad se va muta pe centura. Se construieste un nou drum de legatura

23-08-2012 10:17


arad

 Strada Campul Linistii, unde traficul de camioane e mare pentru ca in zona exista multe companii, va avea iesire directa pe centura rutiera de Nord, cu o investitie de peste zece milioane de lei.

Contractul a fost semnat ieri, iar constructorul se angajeaza in fata Primariei Arad ca intr-un an si jumatate sa realizeze o prelungire a strazii Campul Linistii, care acum se opreste in camp, pana la soseaua de centura ce face parte din DN7.

In acest fel, tot traficul greu de pe Calea Aurel Vlaicu si din zona UTA va fi transferat mai usor in afara orasului, pe noul drum, ce va avea o lungime de 1,3 kilometri.

Pentru acest proiect, la licitatie au concurat cinci firme, iar contractul a fost castigat de un constructor local, care a cerut pentru lucrari 5,5 milioane de lei plus TVA.

Diferenta pana la suma de 10,3 milioane de lei alocata proiectului, o reprezinta costurile cu studiile, proiectarea si serviciile conexe. Opt milioane de lei din suma totala sunt fonduri nerambursabile asigurate de Uniunea Europeana.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO