S-a reluat circulatia tramvaielor intre Piata Romana si Piata Sarbeasca din Arad

21-12-2011 10:44


tramvaie arad

Moment asteptat de un an si jumatate de mii de aradeni. Circulatia tramvaielor prin centrul istoric vechi a fost reluata, iar peste cateva zile se va deschide si Podul Traian.

Calatorii care vor sa ajunga din centrul Aradului in cartierele Alfa sau Confectii o pot face mult mai usor, fara sa mai alerge de la tramvaie la taxi sau autobuze. Linia 2 de tramvai a fost redeschisa, astfel ca se circula intre Piata Romana si Piata Sarbeasca tot la cateva minute.
Lucrarile de refacere a infrastructurii pe cele 12 strazi din centrul istoric vechi al orasului au fost finalizate, iar peste cateva zile se va deschide si Podul Traian.

”Constructorii au termen peste cateva luni sa deschida podul dar facem un efort sa dam drumul circulatiei tramvaielor in cateva zile. Joi se fac probe tehnice cu incarcatura pe pod, vom aduce mai multe tramvaie pentru a asigura greutatea necesara testelor”, a declarat primarul Gheorghe Falca.

Cei care circula cu tramvaiul in centrul istoric vechi vor putea admira si cladirea Preparandiei, care a fost si ea complet restaurata. Anul viitor se vor implini 200 de ani de cand in aceasta cladire a fost deschisa prima scoala romaneasca de invatatori. La momentul aniversar, imobilul va gazdui un muzeu dedicat invatamantului romanesc.

 


 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO